Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Özelleştirmede yanlış yapılmasın

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, özelleştirmede yabancı yatırımcıların endişeye düştüğünü belirterek, ‘’Ya başlangıçta bu firmalara, şirketlere ihaleye iştirak izni verilmemeli ya da kazanana mal teslim edilmeli” dedi.

Mevcut durumun hem sanayinin gücünden hem de politikanın ve demokrasinin olgunlaşmasından, tecrübeli hale gelmesinden kaynaklandığını ifade eden Rahmi Koç, ‘’Büyük bir politik sarsıntı geçirirsek mutlaka ekonomiye tesir edecektir. Geçtiğimiz günlerde ekonomi büyük zarar görmüştür. Tek parti, tek hükümet istikrarın en belirgin şartıdır’’ dedi.

İstihdam oluşturmak için yeni yatırımların yapılması gerektiğini ifade eden Koç, Türkiye’deki kaynakların yeterli olmadığını ve dış kaynağa ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Yabancı sermayeye her türlü kolaylığın gösterilmesi gerektiğini söyleyen Koç, şunları kaydetti:’’Yabancı, Türk ayrımı yapmamamız lazım. Yatırım yatırımdır, kaynak kaynaktır, para paradır. Buraya yapılan yatırımlar ülkenin malıdır, kimsenin cebine atıp götürecek hali yok.’’

Özelleştirme konusunda yaşanan tartışmalar nedeniyle ‘’hayretler içinde kaldığını’’ söyleyen Koç şöyle devam etti: ‘’Ya başlangıçta bu firmalara, şirketlere ihaleye iştirak izni verilmemeli ya da kazanana mal teslim edilmeli. Parasını ödemek şartıyla tabi. Özelleştirme ihalelerinde dış yatırımcılar tereddüte düşüyor, (Verirler mi vermezler mi?) diye.

Sanayideki elektrik kesintilerinin önüne geçmek için nükleer santral yapılması gerektiğini de dile getiren Koç, bu konunun yirmi senedir Türkiye’de konuşulduğunu ancak tam ihale aşamasına gelindiğinde ‘’görünmez bir el’’ tarafından durdurulduğunu ifade etti.

Sanayinin elektrik kesintisi nedeniyle durması ve tekrar çalışmasının ürünlere büyük maliyetler getirdiğini söyleyen Rahmi Koç, ‘’Alternatif kaynaklara bakmamız lazım. Rüzgar jeneratörleri var. Hidroelektrik santralleri yapmak lazım. Ülke büyüyor, sanayi gelişiyor’’ dedi.

/ İZMİR

31.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme için faizler düşmeli

  Özelleştirmede yanlış yapılmasın

  Az iş, çok kâr dönemi bitti

  Teşvik, yatırımların önünü açacak

  İstanbul, ‘memur şehri’ oldu

  Şanlıurfa Eylül’de doğalgaza kavuşacak

  Arçelik, Çin’de yatırım yapacak

  Grev turizmi çok kötü etkiler

  Antalya’ya turist aktı

  MTV’de son gün


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004