Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TV’lerdeki müstehcenlik kadınları rahatsız ediyor

Televizyonun kadınların gündelik hayatlarına etkisi üzerine yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar günde ortalama 4 saat 42 dakikalarını televizyon karşısında geçiriyor. Kadınların yarıdan fazlası, ev işleri, gezme, alış veriş ve uyku saatlerini de izleyecekleri televizyon programlarına göre düzenliyor.


AMAÇ İRAN NÜFUZUNU KIRMAK

Ortadoğu ülkelerinin ABD ve Rusya'dan yüklü silâh anlaşmaları yapması merak ve tedirginlik konusu oldu. Bu arada, Washington’un İsrail’e 30 milyar dol

Bakan Şahin açıklamayı takdirle karşıladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın açıklamalarının cumhuriyetin temel niteliklerinin ge


  YAŞ toplanıyor

Yüksek Askerî Şûrâ, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile gündemdeki diğer konuları değerlendirmek üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplanacak.


  Seçimin kesin sonuçları Resmi Gazete’de

22 Temmuz’da yapılan 23. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin kesin sonuçları Resmi Gazetenin önceki günkü mükerrer sayısında yayımlandı.


  Yazar Ergün P. tutuklandı

Ümraniye’de ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen yazar Ergün P. tutuklandı.


  Sezer, Baykal ve Bahçeli ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bugün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek.


  Adlî Tatil başlıyor

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil, bugün başlıyor. Adli tatil boyunca, nöbetçi mahkemeler görev yapacak.


  Yeminden sonra başkan seçilecek

23. Dönem TBMM, çalışmalarına 4 Ağustos Cumartesi günü yapılacak yemin töreniyle başlayacak. Milletvekilleri daha sonra sırasıyla Meclis Başkanı ile 11. Cumhurbaşkanını seçecek, ayrıca 60. Hükümet için güvenoylamasına katılacak.


  9. sınıflara kayıtlar başladı

2007-2008 öğretim yılında, büyükşehir statüsündeki 16 ilde, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına kayıtlar bugün başlıyor.


  20 bin öğretmen tayin edilecek

Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Millî Eğitim Bakanlığının mayıs ayında 30 bin öğretmen ataması yapacağını duyurduğunu hatırlatarak, ‘’Ancak bugün bu sayının Maliye ve bütçe engeli gerekçesi ile 20 bine indirilmesi, akıllara söz konusu duyurunun içi boş bir seçim vaadi olduğunu getiriyor’’ dedi


  DTP, Genel Kurula gidecek

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘’Meclise destek’’ amacıyla Genel Kurula katılacaklarını söyledi.


  DTP’li Sabahat Tuncel kaydını yaptırdı

Bağımsız milletvekili seçildikten sonra Demokratik Toplum Partisi’ne (DTP) katılan Sabahat Tuncel ve Emine Ayna, TBMM’de milletvekili kaydı yaptırdı.


  Çelik: Her kurumun sorumluluk alanı belli

AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, her kurumun hukuk devletinde sorumluluk alanının belli olduğunu söyledi.


  Seçim, AİHM’e taşındı

22 Temmuz seçimlerinde, sınır kapılarında seçmene dağıtılan oy pusulalarında bağımsız adaylara yer verilmemesi ve TRT’de sadece siyasi parti temsilcilerine propaganda hakkı tanınması, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşındı.


  İstanbul’da sürücülere ceza yağdı

İstanbul’da bir hafta içinde yapılan trafik kontrollerinde, kurallara uymadıkları belirlenen 16 bin 504 sürücü hakkında cezaî işlem uygulandı.


  Elektrikte arz sıkıntısı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı Mahmut Yılmaz, Türkiye’de elektrik arzının tüketimi karşılayamaması sebebiyle her an bir sıkıntı olabileceğini belirterek, ‘’Bizim korkumuz, önceden haber verilmeden yapılacak olası kesintilerin sanayide telâfisi mümkün olmayan zararlara yol açmasıdır’’ dedi.


  Orman yangınları için itfaiye tankeri

Konya’da 1974 yılından bu yana tarım makineleri sektöründe faaliyet gösteren bir firma, ulaşımın zor olduğu orman alanlarındaki yangınlara hızlı ve etkin şekilde müdahale için yangın söndürme tankeri üretti.


  Enerji barajları hızla boşalıyor

Türkiye genelinde enerji üretimi için kullanılan barajların doluluk oranı, su azlığı nedeniyle geçen yıla göre yüzde 12 azalarak yüzde 48’e geriledi. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, sıcak ve kurak bir yıl geçiren Türkiye’de enerji üretimi için kullanılan barajların doluluk oranları, geçen yılın Temmuz ayı sonuna göre yüzde 12 oranında azaldı.


  “Lisans alınıyor, ama yatırım yapılmıyor”

Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) Başkanı ve Ak Enerji Genel Müdürü Önder Karaduman, Türkiye’nin bu yılı elektrik üretimi açısından biraz sıkıntılı geçireceğini belirterek, bu yılın sonlarına doğru üretim ve dağıtımla ilgili ihalelere başlanması gerektiğini bildirdi.


  Yardımlar okula gelen öğrenci sayısını arttırdı

Muş Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Arslan, Şartlı Nakit Transferi uygulaması ile kırsalda okula gönderilmeyen öğrenci sayısının azaldığını söyledi.


  Ortaköy’de 33 ev ile 20 samanlık zarar gördü

Sinop’un Durağan ilçesine bağlı bir köyde çıkan yangında çoğunluğu ahşap 33 ev ile 20 samanlık zarar görürken, yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarına başlandı.


  Delik tüp için hapis cezası

İzmirli U. B'nin, iki yıl önce çocuklarının odasındaki sobada kullanmak amacıyla aldıkları mutfak tüpünün delik olduğu ve sızdırdığı gazdan etkilendikleri iddiasıyla, tüpü aldıkları LPG firması aleyhine açtığı dâvâda mahkeme, ‘’yaralamaya sebebiyet vermek ve ticarete hile karıştırmak’’ gerekçesiyle sorumlular hakkında bir ay hapis ve 100 YTL para cezası verdi.


  Kozan'da minibüs devrildi: 1 ölü, 19 yaralı

Adana’nın Kozan ilçesinde, meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi öldü, 19 kişi yaralandı.


  “Fındık göçü” başladı

Fındık toplama sezonunun başlamasıyla birlikte özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden çalışmak için Samsun ve Ordu gibi kentlere gelen onlarca aile kendilerine iş verecek bahçe sahiplerini bekliyor.


  Su depoları mikrop saçıyor

Kirli depolardan gelen pis sular, enfeksiyon riski yarattığı gibi çamaşır, bulaşık makinası ile hidrofor ve arıtma cihazlarını bozuyor.


  Metro’da rehine tatbikatı

Bursa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Hareket Şube Müdürlüğü timleri, her gün binlerce kişinin seyahat ettiği BursaRay’da, ‘’Rehine kurtarma’’ tatbikatı gerçekleştirdi.


  Üniversitelilerden “örnek” davranış

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü (BUSOS) gönüllü öğrencilerinin Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) hazırladığı 57 liseliden 50’si, bir yüksek öğretim programına devam edebilecek puanı elde etti.


  Kızılırmak projesi hızla ilerliyor

Ankara’yı susuzluktan kurtarması beklenen Kızılırmak Suyu Projesi’nde suyun getirileceği boruların döşeneceği kanalın 110 kilometrelik bölümünün kazı işlemlerinin tamamlandığı, Ağustos ayı sonunda da tüm kazı ve boru döşeme çalışmalarının bitirileceği bildirildi.


  Şelâlelere turistlerin ilgisi büyük

Antalya’nın dünyaca ünlü Kurşunlu, Düden ve Manavgat şelâlelerini yıl başından bu yana 1 milyona yakın yerli ve yabancı turist ziyaret etti.


  Lisan bilen otoparkçılar görevde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otopark şirketi İSPARK, İstanbul’un tarihi ve turistik bölgelerinde yabancı dil bilen otopark görevlileri çalıştırmaya başladı.


  Hamilelik sürecinde beslenmeye dikkat

Hamileliği süresince fazla kilo almamak için ya da farklı sebeplerle yeterince beslenmeyen annelerin, ileride obez olma riski yüksek bebekler dünyaya getirdiği bildirildi.


  Bebekleri sıcaktan koruyalım

Son günlerde mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklar sebebiyle ishal ve ateş şikâyetiyle hastanelere başvuran bebek sayısında artış oldu. Uzmanlar, bebeklere her gün mutlaka banyo yaptırılması ve ortalama 10 kilogram ağırlığındaki bebeklerin günde 1,5 litreden fazla sıvı alması gerektiğini belirtiyor.


  Sentetik sahalar sağlık için tehlikeli

Sentetik sahalarda futbol oynayanların sakatlanma riskinin yüksek olduğu bildirildi. Ziraat Mühendisleri tarafından hazırlanan bir raporda, tabiî olmayan, yani sentetik futbol sahalarının insan sağlığını ciddî anlamda tehdit ettiğine yer veriliyor.


  İshale karşı ne yapılmalı?

Aşırı sıcaklarla birlikte kendini göstermeye başlayan ishal rahatsızlığının basite alınmaması gerektiği uyarısı yapıldı.


  Aşırı sıcaklar vücudun ısı ayarını bozuyor

Aşırı sıcakların geri dönmesi ve bazı bölgelerde sıcaklıkların 45 dereceye ulaşmasıyla birlikte, sıcak bitkinliği, sıcak krampları, sıcak çarpması ve kırgınlık, ateş, titreme denilen rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Uzmanlar, sıcak ve aşırı nemli ortamlarda bulunanların risk altında olduğunu belirtiyor.


  Yetimler soğuk su içmek istiyor

Yetim Öksüz Çocuklar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YÖÇEYDER) üyesi bazı aileler, evlerinde buzdolabı olmaması sebebiyle kavurucu sıcakta bir bardak soğuk su bile içemiyor.


  Ankara’nın havası temiz çıktı

Ankara İl Çevre ve Orman Müdürü Haluk Özder, Ankara’nın, hava kirliliği konusunda Avrupa’daki bir çok başşehre, Türkiye’de de bir çok ile göre çok iyi durumda olduğunu belirterek, ‘’Kentsel dönüşüm projeleriyle gecekondular yıkılıp, yerine doğal gaz kullanan yeni evler yapıldıkça kirlilik daha da azalıyor’’ dedi.


  Bilgisayar oyunları bağımlılık yapıyor

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhunde Öktem, bilgisayar oyunu ve internet bağımlılığının giderek büyüyen bir tehlike olduğuna dikkati çekerek, ‘’İnternet ve bilgisayar bağımlılığı, tıbbî bağımlılık arasına alındı.


  Sıcaklar ağaçları da strese soktu

Türkiye’yi etkisi altına alan aşırı sıcaklar, insanları olduğu kadar ağaçları da etkilemeye başladı. Ülkedeki incir üretimin yüzde 80’ini karşılayan Aydın’da ağaçlardaki meyvelerin olgunlaşmaması üzerine yapılan araştırmadan ilginç bir sonuç çıktı.


  İlaçların yüzde 6’sı sahte

Dünyada son yıllarda sahte ilâç üretiminin arttığı ve Dünya Sağlık Örgütünün tesbitlerine göre dünyadaki ilâçların yüzde 6’sının sahte olduğu bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri