Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush’un kurmaylarından Ortadoğu çıkarması

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Savunma Bakanı Robert Gates, ülkenin Arap müttefiklerini İran, Suriye, Hamas ve Hizbullah’ın artan nüfuzuna karşı birleştirmeyi amaçlayan bir Orta Doğu turuna başlıyor.


Fetih ve Hamas ayrı telden

Hamas Başbakanı İsmail Haniye kendisine bağlı bir istihbarat teşkilâtı kurarken Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas da tek yanlı olarak İsrail’le nihaî

Araplar, Bush’un planına mesafeli

Suriye dışındaki Arap ülkeleri, ABD Başkanı George Bush’un uluslararası Ortadoğu konferansı düzenlenmesi teklifine destek verdi.


  Bağdat, Kerkük’e hazır değil

The Financial Times, Irak hükümetinin Kerkük’ün kaderini belirleyecek referandum için seçmen listesini hazırlayamadığını yazdı.


  ABD konvoyuna intihar saldırısı

Afganistan’ın başşehri Kabil’in doğusunda ABD’ye ait bir konvoya dün düzenlenen intihar saldırısında 2 kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı.


  Avusturya’dan alkole karşı kampanya

Avusturya Aile Bakanı Andrea Kdolsky, alkolün zararlarına dikkat çekmek için “İçmeden Önce” sloganıyla başlattığı alkole karşı kampanyanın açılışında, alkol tüketimini azaltmak için önümüzdeki yıl bir proje uygulamaya koyacaklarını söyledi.


  Berlin belediyelerinden alkole sıkı denetim

Almanya’nın başşehri Berlin’de alkol komasına girerek hastanelik olan gençlerin sayısının artması üzerine belediyeler, polisle işbirliği yaparak alkol satışı konusundaki denetimleri sıklaştırmak istiyor.


  Zippo çakmağa 37 bin dolar

Fransız Didier Karoubi, 1933 yapımı Zippo marka çakmağı açık artırmada 37 bin dolara satın aldı.


  İklim değişikliği kasırga sayısını arttırdı

ABD’de yapılan bir araştırmada, Atlantik okyanusunda son yüzyılda meydana gelen kasırga sayısının iki kat arttığı belirlendi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri