Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

İçini dolduralım

Altı ok, altı ilkeyi simgeliyordu... Bunların “cumhuriyetin temel ilkeleri” olduğu söyleniyordu, aynı zamanda “kendini devletle özdeş sayan” Cumhuriyet Halk Partisi’nin de temel ilkeleriydi, bayrağına da girmişti... Nelerdi bunlar?



Önyargı

Sürekli korku ve baskıyla yönlendirilen bir düşünce sistematiği içinde yetiştiğimiz için “farklı” gördüğümüz her şeye tepkiyle yaklaşıyoruz.



Çok çok acayip bir şey

… Taaaa başından beri, yani siyasi (veya ne haltsa) yazılarımın ilki olan “Kim gafil kim cahil” yazımdan (seçimden üç ay önce falan yazmıştım) beri demek istediğim çok basit:



Zamanlama

Yarım asırı deviren ömrümde siyasetçi taifesinden de.. Siyasetçi olmak isteyen amatör gönüllülerden de.. En çok işittiğim laflardan biri ‘şimdi zamanı değil’ lafıdır.. Zamanı ne zaman?



Peki bu silâhlar ne için?

ABD, Suudi Arabistan ve beş körfez ülkesiyle 20 milyar dolarlık silah anlaşması yapıyor. Dışişleri ve Savurma bakanları bu satış için görüşmeler yapıyor.



Kemalizm eleştirisi

AKP’den milletvekili seçilen Prof. Zafer Üskül, 12 Eylül askeri rejiminin ürünü olan 1982 Anayasası’na egemen olan “Kemalist ideoloji”den arınmış “renksiz” sivil bir Anayasa yapılmasını önerince hayli tepki topladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri