Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vergide e-haciz dönemi

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi kayıp ve kaçağı ile daha etkin mücadele için ‘’borç takip sistemi, e-haciz ve cep telefonlarıyla sorgulama’’ gibi çeşitli projeleri devreye sokuyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, bütçe gelir performansının artırılması amacıyla bundan sonraki dönemde gerçekleştireceği faaliyet konularını belirledi.


GAP seferberliği başlatılsın

Yurtta tarımın yoğun olduğu bölgelerdeki çiftçiler, özellikle devam eden sulama projelerinin tamamlanması ve tarımdaki girdi fiyatlarının düşürülmesin

Faizlerin düşmesini bekliyoruz

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, faiz oranlarının 2008’de yüzde 1 seviyelerine gerileyebileceğini belirterek, bu sayede Türkiye’de konut kredi


  Dış borç stoku 112,7 milyar dolar

Türkiye’nin dış borç stoku 2007 Mart sonu itibarıyla yüzde 2,4 arttı.


  Hızlı trene 100 milyon dolar kredi

Avrupa Yatırım Bankası, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesinde kullanılmak üzere Türkiye’ye 100 milyon dolar kredi verdi.


  Şehir içi ‘alo’da tekel kalkıyor

Uluslararası ve şehirler arası telefon işletmeciliği lisanslarının verilmesinin ardından bu kez şehir içi telefon işletmeciliği özel sektöre açılıyor.


  Yabancı yatırımcı Türkiye’de ısrarlı

Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) üyeleri aralarında gerçekleştirdiği barometre araştırmasına göre Türkiye’de yatırım yapan uluslararası yatırımcıların yüzde 64’ü önümüzdeki dönemlerde de yeni yatırımlar yapmayı planlıyor.


  Suriye sınırında petrol bereketi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Bayram Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2005 yılından bu yana Suriye sınırında petrol arama çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek, son 2 yıl içerisinde sınırda açtıkları 25 kuyudan 21’inde petrole ulaştıklarını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri