Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rice Filistin’de

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, barış anlaşması yönünde bir adım olarak, İsrail’in “ilkeler bildirisi” önerisi üzerinde çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ortadoğu turu çerçevesinde Ramallah’ta Abbas ve bakanlar kurulu üyeleriyle görüştü. Daha sonra Rice ile Abbas ortak basın toplantısı düzenledi.

Abbas, basın toplantısında, İsrail-Filistin görüşmelerinin, yol haritasında öngörülenlerin yerine getirilmesi üzerinde yoğunlaşacağını belirterek, ondan sonra da ilkeler bildirisinin ele alınabileceğini söyledi. Abbas, Rice ile görüşmesinde de Filistin topraklarında güvenliği sağlamaya çalıştıklarını söyledi. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, “ilkeler bildirisi” fikrini geçen hafta ortaya atmıştı. İsrail, bildiriyle, Filistinli mülteciler ve nihai sınırlar gibi sıkıntılı meselelere hemen girmeden, kurulacak Filistin devletinin hatlarının çizilmesini öneriyor.

Rice da basın toplantısında, İsrail liderinin Filistin devletinin kurulmasına giden yolda “temel meseleleri” tartışmaya hazır olduğunu söyledi. Condoleezza Rice, ABD yönetiminin bu sonbaharda yapılmasını öngördüğü uluslar arası barış konferansının, insanları bir fotoğraf karesi için bir araya getirmeyi değil, bir Filistin devletinin kurulması yönünde gelişme sağlamak için toplanacağını belirtti.

Bu arada Rice, Filistin yönetimine güvenlik servislerinin reformu için 80 milyon dolar verilmesini öngören bir anlaşmaya da imza koydu.

/ KUDÜS

03.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sünnîler Şiî hükümetle ipleri kopardı

  Rice Filistin’de

  Bu defa da Hamas ile İslâmî Cihad çatıştı

  Özerk Kürdistan bağımsız Kürdistan’dan iyidir

  Darfur’da kanlı çatışma

  Mübarek, Sarkozy’nin tezine sıcak

  Irak, kan gölü

  Fransa, Türkiye'yi tartışacak

  En net ‘Mavi Bilye’

  Karlar ülkesi de susuzluk çekiyor

  Kosova, kimliklerde Türkçe’yi kabul etti

  94’ünde yüksek lisansı bitirdi

  Yaşayan fosil yakalandı

  Rusya, kutba dalıyor

  Mississipi’de köprü çöktü

  Kahve, kalın bağırsak kanserini önleyebilir


 Son Dakika Haberleri