Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kredi borçları korkutuyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, tüketim harcamalarındaki yavaşlamaya rağmen vatandaşların bankalara olan kredi borçlarının büyümeye devam ettiğini belirterek, bu yılın 7 ayında vatandaşların kredi kartı ve tüketici kredisi borcunun, yüzde 15,5 oranında artarak 82,6 milyar YTL’ye ulaştığını bildirdi.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın 7 aylık döneminde vatandaşların bankalara, tüketici finansman şirketlerine ve katılım bankalarına olan tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarının yüzde 15,5 oranında artarak 82,6 milyar YTL’ye kadar yükseldiğine dikkat çekti.

Vatandaşların borçlarında son bir yıllık dönemde ise yüzde 25,6 oranında bir büyüme kaydedildiğini vurgulayan Aygün, TÜİK’in milli gelir rakamlarına göre de vatandaşların tüketim harcamalarının bu yılın ilk çeyreğinde sadece yüzde 1,6 oranında arttığını belirtti.

Aygün, vatandaşın geçen yıla göre tüketim harcamasının artmadığını, buna karşılık borcunun arttığını ifade ederek, ekmeğe, süte, beyaz eşyaya, giyime geçen yılki kadar para harcayan vatandaşın borcunda yaşanan bu yüksek artışın faiz yükünden kaynaklandığını tahmin ettiğini kaydetti.

/ ANKARA

06.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mortgage krizi normal

  Kredi borçları korkutuyor


 Son Dakika Haberleri