Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hanımlardan yaz okulu

Yeni Asya Anadolu Yakası Hanımlar Eğitim Komisyonunun faaliyetleri bünyesinde daha önceki yıllarda yaz aylarında yapılan Kur’ân Kursu, bu yıl yaz okulu projesine dönüştürülerek, 5 hafta içinde eğitim verildi. Eğitim Komisyonu üyelerinden Psikolog Danışman Zeliha Özpamukçu ve eğitimci arkadaşları tarafından yürütülen ev ortamını okula dönüştürme programı hayli ilgi gördü ve beğeni kazandı.

Yaz Okullarına gidemeyen çocuklara, herhangi bir maddî kazanç beklemeden eğitim verildi. Programda, dersler ilmî ve sosyal içerikli olarak iki kısma ayrıldı. Kur’ân-ı Kerim, ilmihal bilgileri, iman hakikatleri ve adâb-ı muaşeret derslerinin dışında yaz sıcaklarıyla birlikte bu eğitim programını eğlenerek de öğrenmek noktasından bakarak, çocuklara mefruşat dersiyle el becerileri, bizim mutfağımız dersiyle kolay yapabilecekleri çay saati yiyecekleri, ezgilerin dilinden dersiyle de musiki çalışmaları yapıldı. Programda ayrıca pikniklere ve çok sıcak günlerde serinlemek amacıyla havuza gidildi.

12 gönüllü eğitimcinin bunaltan sıcaklara aldırmadan 20 talebeyle birlikte yaptıkları bu hizmette çocuklar kaynaşıp arkadaş ortamı oluşturdular. Zaman zaman bilgi yarışmaları ve yapılan yiyeceklerin değerlendirildiği yarışmalar heyecan verici oldu.

Ümraniye, Üsküdar, Acıbadem, Kavacık ve Çamlıca bölgelerinden gelen çocuklar program sonunda, ailelere, yapmış oldukları çalışmalardan bir gösteri hazırladılar. Yapılan gösteride konuşan Psikolog Danışman Zeliha Özpamukçu; çocuk terbiyesinin çok zor olduğu bu asırda, tehlikelerin her tarafı kuşatıp aile içine girdiğini söyledi. Konuşmasında ailenin cennet numunesi olduğunu vurgulayarak Bediüzzaman Said Nursî’nin karşımızda bir yangın olduğunu, evlâdımızı bu yangından kurtarmamız gerektiğine işaret ettiğini belirtti. Bunun için elimizde bin yıllık hasarları tamir eden çok değerli eserler olan Risâle-i Nurları çok okuyup hayatımıza geçirmemiz gerekliliğini ifade etti. Konuşmadan sonra şiir, skeçler, ilâhiler ve duâlarla velilere duygusal dakikalar yaşatılarak programa son verildi. Gönüllü Eğitimcilere ve yaz okuluna katıldıklarından dolayı çocuklara, Yeni Asya Neşriyattan hediyeler verildi. Ay boyunca yapılan el becerilerinin ve konu ödevlerinin sergilendiği bu gösteriden ve yaz okulu programından aileler; çok memnun kaldıklarını söyleyerek gelecek yıllarda bu çalışmaların devamını dilediler. Eğitimciler bu yıl ilkini yaptıkları yaz okulunu gelecek yıllarda daha geniş mekânlarda yürütebilmeyi ve daha nitelikli programlar yapabilmeyi temenni ettiler.

06.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Aksaray’a gidince bunları yapmadan dönmeyin

  Hanımlardan yaz okulu

  Kültür yoksa, şehir de yoktur

  İnsanlık dramına sergili çözüm

  Nasuhpaşa restorasyonunda sona doğru

  “Susuz gerçekler”in galibi İtalyan san’atçı


 Son Dakika Haberleri