Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bağdat ve Telafer yine kan gölü

Irak’ın başşehri Bağdat ile kuzeyindeki Telafer kentlerindeki patlamalarda ölenlerin sayısının 37’ye yükseldiği bildirildi.

Polis, Telafer’de bir intihar komandosunun patlayıcı yüklü kamyonla düzenlediği intihar saldırısında ölenlerin sayısının 28’e yükseldiğini belirtti. İntihar komandosunun, kamyonda inşaat malzemesinin altına gizlediği patlayıcıları, Telafer’de Şiilerin yaşadığı bir semtte kalabalığın arasında havaya uçurmasının ardından 10 kadar binanın da yıkıldığı bildiriliyor. 40 kişinin de yaralandığı saldırının ardından, başşehri Bağdat’ın 420 kilometre kuzeybatısına düşen Telafer’de sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Telafer Belediye Başkanı Necim Abdullah, şehir merkezinin 10 kilometre kuzeydoğusunda düzenlenen saldırıda ölenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu söyleyerek, kurtarma ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bu arada, Irak’ın başkenti Bağdat’ta yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ölenlerin sayısının da 9’a yükseldiği bildirildi. Polis, Şiilerin yoğunlukta olduğu Cisr Diyala bölgesinin Zafaraniye kavşağına yerleştirilen bombanın bu sabah patlaması sonucu 8 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Polis, kavşağın, polis ve askerlerin devriye görevleri sırasında devamlı geçtiği bir yer olduğunu belirtmişti.

/ BAĞDAT

07.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Maliki’ye son uyarı

  Bağdat ve Telafer yine kan gölü

  Arap ülkelerine gitmeyin

  İran, ABD arasında üçüncü tur

  Taliban, topu Karzai ve Bush’un kalesine attı

  Nicolas Sarkozy paparazilere kızdı

  UAEK heyeti Tahran’da

  Butto ile Müşerref arasında siyasî balayı


 Son Dakika Haberleri