Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yeni Sinan haritaları yolda

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın (ÇEKÜL), ‘’Sinan’a Saygı Projesi’’ kapsamında hazırladığı gezi haritalarına 2 harita daha ekleniyor. Mimar Sinan’ın eserlerinin tanıtıldığı, ‘’İstanbul’’ ve ‘’Trakya’’ gezi haritalarından sonra ‘’Anadolu’’ ve ‘’Orta Doğu ve Balkanlar’’ haritaları üzerinde çalışılıyor.



Ebruli tören

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen Ebru kursunu başarıyla tamamlayanlara törenle sertifikaları verildi. Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, ebru san'atı gibi önemli kursa katılarak başarı gösteren gençlere sertifikaları vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Değerli bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine Turgut Çekmegiloğlu hocamızı Malatya’dan getirerek kursumuzu açtık. Dokuz kursiyerle başladık ancak şimdi sayımız 40 oldu. Eminim ki Ekim ayında açacağımız kursa gençlerimiz büyük rağbet gösterecektir” şeklinde konuştu.



Tarih hırsızlığının adı: Definecilik

Binlerce yıllık tarihî eserlerin ve arkeolojik yapıların tahrip olmasına sebep olan ve son dönemde artış gösteren ‘’defineciliğin’’, adeta sektör haline geldiğini bildirildi.



Ahlat taşı, ustaların vazgeçilmezi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Nemrut Dağı eteklerinden çıkarılan Ahlat taşı, sağlamlığının yanı sıra depreme karşı dayanıklılığı ile de asırlardır bölgede en çok kullanılan yapı malzemesi durumunda.



Sinemacılar da “korsan”a savaş açtı

Müzik yapımcılarının ardından, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği de (SE-SAM) korsan yayın ve dağıtımlara karşı yasal yollarla mücadeleye başladı.



Yazarı olmayan sinema olmaz

Sinema sanatçısı Fikret Hakan, Türk edebi-yatının, Türk sinemasının gelişmesinde önemli rol oynadığını belirterek, ‘’Yazarı olmayan sinema olamaz’’ dedi. Hakan, şöyle konuştu: ‘’Ömer Seyfettin’den Yaşar Kemal’e değin büyük bir edebiyatçı kitlesi vardı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri