Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Elektrik üretiminde sıkıntı yok

Türkiye’de etkili olan kuraklığa bağlı olarak bazı barajlarda su seviyesi kritik seviyeye inerken, bazı barajlarda su seviyesindeki düşüşe rağmen elektrik tüketimindeki artış sebeb iyle üretim tam kapasite sürdürülüyor, bazı barajlarda da elektrik üretimi günlük tüketime bağlı olarak ayarlanıyor.


Borsa 50 bini test etti

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi, yaklaşık 1 ay aradan sonra 50 bin puanın altını gördü.

IMF: Bütçede ek tedbir gerekli

Merkez Bankası’ndan sonra Uluslararası Para Fonu (IMF) da hükümetin bütçede ek tedbir alması gerektiğini belirtti.


  TMO, ithalat yapmak zorunda kalacak

Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Selim Öğütür, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) küresel ısınmadan dolayı hububat piyasasını regule etmek için ithalat yapmak zorunda kalacağını söyledi.


  Ödenekte tıp fakültelerine öncelik

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), tıp fakültelerinin öğrenci kontenjanlarında artışa gitmelerini sağlamak için yapılacak fiziki mekan ve donanıma dönük yatırımlara öncelik tanıyacak.


  Dört otomobilden üçü AB’ye satıldı

İhracatın lokomotifi olan otomotiv sektörü, bu yılın 7 ayında, ihracatının yüzde 79,2’sini Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yaptı.


  Kapanan şirket yüzde 10.82 azaldı

Açılan şirket sayısı bu yıl, geçen yılın ilk yedi ayına göre yüzde 3.02 oranında gerilerken, kapanan şirket sayısı ise yüzde 4.47’lük azalma yaşadı. Temmuz ayında ise kapanan şirket sayısı yüzde 10.82 oranında azaldı.


  “Boşluğu özel havayolları doldurabilir”

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, THY’de yapılacak grevden toplumun hissettiği kadar endişe duymadığını belirterek, “Boşluğu özel şirketler doldurabilir” dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri