Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Merkez Bankası uyardı: Gıda fiyatları artabilir

Merkez Bankası, sıcaklık ve kuraklığın enflasyon riski oluşturduğu uyarısı yaptı. Merkez Bankası Temmuz ayı fiyat gelişmeleri değerlendirmesinde, Temmuz’da gıda fiyatlarının yıllık enflasyonunun gerilediği belirtilirken, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve sulama sıkıntısından kaynaklanan verimlilik kayıplarının, önümüzdeki dönemde gıda fiyatlarına ilişkin önemli bir risk unsuru olmaya devam ettiğine dikkat çekildi.


FARKLI İDEOLOJİLERE EŞİT MESAFEDE OLMALI

Birkaç akademisyenle sivil anayasa taslağı hazırlayıp AKP’ye veren Prof. Ergun Özbudun, demokratik bir anayasanın, bir ideolojiye angaje olmaması, çeş

NASA uyardı: Türkiye çöl olacak

NASA’nın yaptığı araştırmaya göre, eroz-yonun şiddetlenerek devam etmesi ve etkili tedbirler alınmaması halinde Türkiye’nin büyük bir bölümü 2040 yılı


  2. Erdoğan hükümeti kuruluyor

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, AKP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan’ı, 60. Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirdi.


  FT: Gül’ün adaylığı belirsiz

Financial Times, Türkiye’deki gelişmeleri izlemeyi de sürdürüyor.


  Özal’ın mezarı dâvâsında mahkeme kararı bozuldu

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Yusuf Bozkurt Özal’ın Süleymaniye Camisi Haziresi’ne defnedilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararını iptal eden Danıştay kararının gereğini yerine getirmediği iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açılan tazminat dâvâsını reddeden yerel mahkeme kararını bozdu.


  21 Ekim tartışması

21 Ekimde yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin referandum konusunda, eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, ‘’süreci durdurabilecek tek güç, 23. Dönem Meclisidir’’ derken, AKP İstanbul Milletvekili Ertuğrul Günay, referanduma gidilen konuların anayasa paketinde ele alınabileceğini söyledi.


  “Gül’ün çekilip Erdoğan’ın rahatlamasını bekliyoruz”

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (MESİAD) Başkanı Mustafa Güler, gelecek yılları ekonomin güçlendirilmesi, işsizliğin azaltılması yerine Cumhurbaşkanlığı makamının tartışılacağı bir ortamda tüketmek istemediklerini bildirdi.


  Seçmen listeleri askıya çıkıyor

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketi için 21 Ekimde yapılacak halkoylamasında kullanılacak seçmen listeleri güncelleştirilmek üzere muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Listeler, 19 Ağustos Pazar gününe kadar askıda kalacak.


  İlk soru önergesi, CHP'li Ersin'den

23. Dönemi’nin ilk soru önergesini veren CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Türk Hava Yolları (THY) rötarlarını Meclis gündemine taşıdı.


  Susurluk sanıklarından Yaşar Öz, gözaltına alındı

Susurluk davası sanıklarından Yaşar Öz Antalya’da gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, hakkında arama kararı bulunduğu bildirilen Yaşar Öz’ün Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi. Yaşar


  Eskişehir'de ‘3. Sac Ayağı’ operasyonu

Eskişehir’de “3. Sac Ayağı’’ adıyla düzenlenen operasyonda, silâhlı çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla yakalanan ve aralarında Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar ülkü Ocakları başkanlarının bulunduğu 6 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.


  Vekillere servetinizi açıklayın çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM Başkanlığına mal bildiriminde bulundu; bütün milletvekillerini de mal bildiriminde bulunmaya dâvet etti.


  TBMM’de temsil edilen parti sayısı 6'ya çıktı

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras’ın, Özgürlük ve Dayanışma Partisi’ne (ÖDP) katılmasıyla, TBMM’de temsil edilen parti sayısı 6’ya çıktı.


  Aygün: Merkez sağın toparlanması lâzım

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, DYP ve ANAVATAN’ın birleşme çalışmaları sürecinde yaşananlara ilişkin iddiaları yalanladı.


  DTP, grup için yer bakıyor

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, parti grupları için TBMM’de tahsis edilecek odaların belirlenmediğini bildirerek, ‘’Yer bakıyoruz’’ dedi.


  YARSAV, Danıştay’da dâvâ açtı

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), “Adlî ve İdarî Yargıda Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınav, Mülakat ve Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin’’ 7 maddelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da dâvâ açtı.


  “Deniz suyu içeceğiz”

Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı Avşa beldesinin (Avşa Adası) içme suyu ihtiyacı deniz suyu arıtılarak karşılanacak.


  Aladağ çayı da kuruyor

Ankara’nın Nallıhan ilçesindeki Sarıyar Barajı’nı besleyen Sakarya Nehri’nden sonra en büyük çay olarak bilinen Aladağ Çayı, kuraklık sebebiyle kuruma noktasına geldi.


  Susuzluk Yörükleri de vurdu

Yaz aylarında dahi karın eksik olmadığı, Toroslar’ın zirvesindeki Çimi Yaylası’nda hayvancılık yapan Yörükler, bu yıl pınarların kuruması sebebiyle sıkıntı yaşıyorlar.


  Fırat ve Dicle’den su transferi

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Halis Uysal, gerekli alt yapının hazırlanması halinde, Fırat ve Dicle nehirlerinden, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan bazı illere su transfer edilebileceğini kaydetti.


  Bağcılar Belediyesi’nden eğitime yatırım

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçedeki okullarda “her sınıfa bir bilgisayar ve bir projeksiyon cihazı projesinin” tamamlandığını bildirdi. 15 yıl Bağcılar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Feyzullah Kıyıklık’ın milletvekili adaylığı için istifasının ardından Belediye Meclisi tarafından Bağcılar Belediye Başkanı seçilen Lokman Çağırıcı, yerel seçimlere kadar planladığı hedeflerini ve projelerini Yeni Asya’ya açıkladı.


  7 dönüm mayından temizlendi

Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan yeni kapısı olarak görülen ve Habur Sınır Kapısı’na alternatif olması beklenen Akçakale Sınır Kapısı’ndaki mayın temizleme çalışmaları yaklaşık iki ay önce başladı.


  Rizelilerin öfkesi kontrol altına alınacak

Rize Valiliği, küçük suçların büyük suçları tetikleyeceğinden hareketle küçük suçların önlenebilmesi amacıyla başlattığı çalışmada insanların öfkelerini kontrol etmelerini sağlamayı hedefliyor.


  Avlanma gün sayısına kısıtlama

Çevre ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu (MAK), küresel ısınma ve sulak alanların azalarak bazı hayvan neslini tehlikeye düşürmesi üzerine yeniden düzenleme yaparak her avcı ve av hayvanı için günlük belirlenen miktara ve avlanma gün sayısına kısıtlama getirdi.


  “Geleceğin İstanbul’unu tasarlıyoruz”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geleceğin İstanbul’unu tasarladıklarını, şehirde bir yandan çağdaş yeni merkezler oluştururken, diğer yandan da şehri yenileme sürecini tamamlayacaklarını dile getirerek, “İstanbul’u daha çok nitelikli iş gücünün bulunduğu, yönetim, finans, fuar ve kongre merkezi haline getirme noktasında adımlar atıyoruz” dedi.


  Meclisten kadınlar için beklentiler var

Türkiye’de kadınlar konusunda en önemli sorunun, kadınların toplumla barışık olmaması, değer olarak görülmemesi, yok sayılan kadının üzerine yapılan politikaların yaygın olması gibi şeyler olduğunu ifade eden Uçan Süpürge Genel Koordinatörü Halime Güner, TBMM’de artık ciddî sayıda kadın milletvekili olduğuna dikkat çekti ve Meclisten kadınlarla ilgili somut taleplere yönelik çalışmalar beklediklerini ifade etti.


  Akupunkturla şifa buldular

Doğum sırasında beynine yeteri kadar oksijen gitmediği için sağ tarafı felçli olarak dünyaya gelen ve konuşmakta güçük çeken 4 yaşındaki Çağlanur ile konuşma zorluğu yaşayan 12 yaşındaki Seyit Ali, akupunktur tedavisiyle yürümeye ve konuşmaya başladı.


  Evrensekiz Deresi için kampanya

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz beldesinde bulunan Evrensekiz Deresi’ndeki kirliliğe engel olunması için TEMA Vakfı üyelerince imza kampanyası düzenlendi.


  Mevlidde yemekten zehirlendiler

Malatya’nın Darende ilçesinde verilen mevlit yemeğinden yiyen 113 kişi, zehirlenme şüphesiyle Darende Devlet Hastanesine kaldırıldı.


  Susuz Ankara’da su baskını

Su kesintilerinin başladığı Ankara’da içme suyu borusu patladı, koca siteyi su bastı.


  Çocuklar oyunla gelişir

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas, gelişim çağındaki çocuklarda oyunun, metabolizmayı güçlendiren en önemli etkenlerden biri olduğunu ifade etti.


  Diş bakımında sınıfta kaldık

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) yayın organı ‘Standard’ın son sayısında BANAT Fırça ve Plastik Sanayi AŞ. Genel Müdürü Önder Kaya’nın diş ve ağız sağlığı konusundaki yazısına yer verildi.


  Şeker gücü yüksek besinlere dikkat

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, şeker gücü düşük besinlerin kan şekerini daha yavaş yükselttiğini belirterek, ‘’Zayıflama diyetlerinde, kalp-damar, yüksek kolesterol, hipertansiyon ya da şeker hastalığından korunmak için şeker gücü düşük besinler tercih edilmelidir’’ dedi.


  Yürüteç, orantısız adale gelişimine sebep oluyor

Bebeklerin yürümesine yardımcı olmak amacıyla kullanılan yürüteçlerin, orantısız adale gelişimine ve ev kazalarına bağlı yaralanmalara sebep olduğu bildirildi.


  Sizin çatınız akıllı mı?

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Tekstil Vakfı Ortak Araştırma Merkezi (TAM), konut ve iş yerlerini aşırı sıcak ve soğuk havadan korumak amacıyla akıllı çatı ve güneş enerjisi kolektörü sistemi geliştirdi. Merkez Koordinatörü Prof. Dr. Işık Tarakçıoğlu, yaptığı açıklamada, akıllı çatı uygulamasının temelini, donarken ısı yayan, erirken de ortamdaki ısıyı emen petrol ve tuz kökenli faz değiştiren maddelerin oluşturduğunu kaydetti.


  Dövmeler tehlike saçıyor

Promosyon ve çocuklara eğlence amaçlı cipslerin içinde verilen dövmelerin sağlığa zararlı olduğu ve hatta dövmenin içinde uyuşturucu maddenin bulunabileceği ileri sürülüyor.


  Sosyal ortamlar zehirliyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celal Karlıkaya, pasif sigara dumanının en çok lokanta, kafeterya, bar gibi ikram sektöründe çalışanları etkilediğini belirtti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri