Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

2. Erdoğan hükümeti kuruluyor

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, AKP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan’ı, 60. Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirdi.

Hükümetini kurmakla görevlendirilen AKP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti kurma çalışmalarını anayasal takvim süreci içerisinde gerçekleştireceğini söyledi.

Erdoğan, yeni hükümetin kurulmasına ilişkin görevlendirmesinin ardından Çankaya Köşkü’nde gazetecilere açıklama yaptı. 60. hükümetin kurulması görevinin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından kendisine verildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ‘’Bu vesile ile anayasal takvim süreci içerisinde önce çalışmalarımızı yaparak bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğim’’ dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu: “Tabiî ki oluşturulacak yeni kabinemiz partinin ilgili ve yetkili kurullarında görüşmeleri yaparak aramıza yeni katılmış bir çok arkadaşlarımızın şahıslarıyla bazı görüşmeler değerlendirmeler yapmak suretiyle neticede bu 4 yıl 8 ay içindeki tecrübelere dayalı da olarak bir çok eksikleri giderecek çok daha güçlü bir kabineyi oluşturup, inşallah 2013’de bildiğiniz gibi belirlediğimiz hedefler var. Bu hedeflerin öncelikli olanları Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma sürecinde kişi başına milli geliri öncelikle 10 bin dolara ulaştırmak, daha ileri bir demokrasiyi ülkemizde gerçekleştirmek, ülkemizde barış ve dayanışma kültürünü daha da geliştirmek, bölgeler arası dengesizlikleri ortadan kaldırmak ve iyice giderebilmek ve etnik milliyetçiliği ortadan kaldırıcı adımları atabilmek, dinsel milliyetçiliği ortadan kaldıracak adımları atabilmek ve Türkiye’nin bu noktada özellikle birbirine ön yargılarla bakan insanların oluşturduğu bir yapı değil, ön yargılardan, ön kabullerden sıyrılmış ve özgüven içerisinde birbirine kardeşlik anlayışıyla bakan ve hedefimiz de tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıyla geleceğe yürüyen bir yapıyı tesis etmektir. Ve bu konuda inanıyorum ki milletimizin öz güveni tamdır. Yeter ki bizler birbirimize şüpheyle değil, güvenle bakalım. Bunu başardığımız anda da Türkiye yürüyerek değil, sıçrama yaparak arzuladığı mesafeleri gerçekleştirecek ve yakalayacaktır.’’

“ANAYASAL TAKVİME DİKKAT EDECEĞİM’’

Başkanı Erdoğan, daha sonra gazetecilerini soruların cevapladı. Bir gazetecinin, ‘’Hükümeti kurmak için 45 gün süreniz var. Yeni kabineyi Sayın Sezer’e mi sunacaksınız yoksa yeni cumhurbaşkanının seçilmesini mi bekleyeceksiniz?’’ sorusuna Erdoğan, ‘’Hepsinin ayrı ayrı biliyorsunuz anayasal takvimi var. Bu takvim içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu çalışmalarımızı yürütürken her zamanki prensibim müzakereye, istişareye dayalı bir çalışma metodudur. Aynı şekilde bu çalışmalarımızı istişareye, müzakereye dayalı olarak yürüteceğim ve anayasal takvimi her birim içinde kullanmaya dikkat edeceğim’’ cevabını verdi.

/ ANKARA

07.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkez Bankası uyardı: Gıda fiyatları artabilir

  FARKLI İDEOLOJİLERE EŞİT MESAFEDE OLMALI

  NASA uyardı: Türkiye çöl olacak

  Diyanet’ten çevre bilinci uyarısı

  2. Erdoğan hükümeti kuruluyor

  FT: Gül’ün adaylığı belirsiz

  Özal’ın mezarı dâvâsında mahkeme kararı bozuldu

  21 Ekim tartışması

  “Gül’ün çekilip Erdoğan’ın rahatlamasını bekliyoruz”

  Seçmen listeleri askıya çıkıyor

  İlk soru önergesi, CHP'li Ersin'den

  Susurluk sanıklarından Yaşar Öz, gözaltına alındı

  Eskişehir'de ‘3. Sac Ayağı’ operasyonu

  Vekillere servetinizi açıklayın çağrısı

  TBMM’de temsil edilen parti sayısı 6'ya çıktı

  Aygün: Merkez sağın toparlanması lâzım

  DTP, grup için yer bakıyor

  YARSAV, Danıştay’da dâvâ açtı

  “Deniz suyu içeceğiz”

  Aladağ çayı da kuruyor

  Susuzluk Yörükleri de vurdu

  Fırat ve Dicle’den su transferi

  Bağcılar Belediyesi’nden eğitime yatırım

  7 dönüm mayından temizlendi

  Rizelilerin öfkesi kontrol altına alınacak

  Avlanma gün sayısına kısıtlama

  “Geleceğin İstanbul’unu tasarlıyoruz”

  Meclisten kadınlar için beklentiler var

  Akupunkturla şifa buldular

  Evrensekiz Deresi için kampanya

  Mevlidde yemekten zehirlendiler

  Susuz Ankara’da su baskını

  Çocuklar oyunla gelişir

  Diş bakımında sınıfta kaldık

  Şeker gücü yüksek besinlere dikkat

  Yürüteç, orantısız adale gelişimine sebep oluyor

  Sizin çatınız akıllı mı?

  Dövmeler tehlike saçıyor

  Sosyal ortamlar zehirliyor


 Son Dakika Haberleri