Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

CUMHURBAŞKANI KİM OLACAK?

TBMM Başkanlığı’na muhalefin de desteğini alan Köksal Toptan’ın seçilmesinin ardından sıra gözler Cumhurbaşkanlığı seçimine çevrildi. TBMM Danışma Kurulunda varılan anlaşmayla, Meclis başkanlığı seçimi dün tamamlandı. Genel Kurul, bugün toplanarak Başkanlık Divanını oluşturacak. Divanın oluşturulması ile Cumhurbaşkanı seçim süreci başlamış olacak.

Meclis Başkanı seçiminde ‘uzlaşmacı’ tavır sergileyen, muhalefetin olumlu karşıladığı Köksal Toptan’ı aday gösteren AKP, Çankaya Köşkü’ne çıkacak isim için işaret vermiyor. Türkiye’de protokol sıralamasında ikinci numarada bulunan ismi belirleyen iktidar partisi AKP’de sıra, Türkiye’de protokol sıralamasında bir numarada bulunan cumhurbaşkanı adayının belirlenmesine geldi. Ancak kulislerde, Türkiye’nin “ikinci adamı” için sağlanan uzlaşmanın, “birinci adam” seçimine dönük işaret olduğu konuşuluyor. TBMM Başkanı’nın eşinin başının açık olacağına dikkat çekiliyor ve Cumhurbaşkanı’nın eşinin başının açık olmayabileceği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül olursa, bu kez bir seçim daha gerekecek, AKP içinde ‘ikinci adam’ seçilecek. Cumhurbaşkanı adaylığı için bugüne kadar partinin en güçlü iki ismi, Tayyip Erdoğan ve Gül’ün adı geçmişti.

Erdoğan’ın aday olmaması ‘fedakarlık’ olarak değerlendirilmiş, aday olan Gül’ün seçimi ise Anayasa Mahkemesi kararıyla sonuçsuz kalmıştı.

Erdoğan seçimden sonra verdiği mesajlarla Çankaya’ya çıkmayacağını ilan etti. Gül’ün durumu ise belli değil. AKP kurmayları arasında bile Gül’ün adaylığının sıkıntının sebep olacağı yönünde görüşleri var.

Şimdi Gül’ün aday olup olmayacağı beklenirken, AKP kulislerinde Gül aday olursa, gülde boşalacak partideki “ikinci adam” koltuğuna kimimin oturacağı, Gül aday olmazsa “Türkiye’nin birinci koltuğu”na kimin çıkacağı konuşuluyor.

ÜÇLÜ ZİRVE YİNE TOPLANDI

Erdoğan ve Gül ise, bu konuda net bir mesaj vermiyorlar. AKP’de Erdoğan ve Gül’den sonra en ‘güçlü’ isimlerinden olan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ise, daha önce Gül’e verdiği açık destekle biliniyordu, ancak önceki günkü basın toplantısında ilginç mesajlar verdi.

Arınç, geçen dönem Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığının “parti kararı olduğu, parti kararının arkasında durmak gerektiği” yönündeki sözleri Gül’ün adaylığını destek biçiminde yorumlandı. Ancak, “Erdoğan’ı rahatlatmak, verilen her görevi kabul etmek” şeklindeki sözleri ise Gül’e “Adaylıktan çekil” mesajı olarak yorumlandı.

Erdoğan, Gül ve Arınç önceki akşam yine biraraya geldiler. Arınç bu görüşmeden erken ayrıldı, Erdoğan ve Gül’ün baş başa görüşmesi yaklaşık iki saat sürdü, toplantıdan sonra açıklama yapılmadı.

AKP GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ

AKP TBMM Grup toplantısında, grup başkanvekillikleri için seçim yapıldı. Alınan bilgiye göre, grup başkanvekilliklerine Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli getirildi.

/ ANKARA

10.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BusinessWeek: Türkiye’de birçok risk var

  CUMHURBAŞKANI KİM OLACAK?

  Kuş Cenneti tarla oldu

  Yine mevsimlik işçi kazası

  Susuzluğa karşı deniz suyu

  Bizim Radyo, Mi’râc’da dolu dolu

  Mi’rac Kandilinizi tebrik ederiz

  Kuraklık isyankâr yapıyor

  ‘e-Devlet’te ilk 10’dayız

  Atılan imzalar unutulmasın

  Danıştay, çok dilli belediyeye geçit vermedi

  DEİK, kongre üyelerine Türkiye'yi anlatacak

  Kıbrıs’ta mekik diplomasisi

  Palmas: Türkiye'yi dikkatli biçimde takip ediyoruz

  Ticaret Tüzüğü’nün karşılığı Maraş değildir

  BASK'tan, toplu görüşme mektubu

  AKP Grup Başkan Vekilleri seçildi

  Köksal Toptan için hangi lider ne dedi?

  Başesgioğlu Türk-İş'i ziyaret etti

  Engelli ayırımı kalksın

  Kan bağışları yüzde 21 arttı

  Suriye’den Hatay için su talebi

  Ankaralılar suyu ilçelerden taşıyor

  Taksim’de dilenci operasyonu

  İstanbul’da elektrik kesintisi

  Kur’ân talebeleri ilimlerini yarıştırdılar


 Son Dakika Haberleri