Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Köksal Toptan için hangi lider ne dedi?

TBMM Başkan seçilen AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, destek turları çerçevesinde DSP ve CHP’nin ardından Demokratik Toplum Partisi’ni (DTP) ve MHP’yi beraberindeki heyetle ziyaret etti.

Anamuhalefet partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Köksal Toptan’ı öven sözler kullandı. Baykal, Toptan’ın, önerilmiş olmasının çok yerinde bir karar olduğunu belirterek ‘’Bu kararı, büyük memnuniyetle karşılıyorum ve bu kararı alanlara kutlamalarımı ifade ediyorum. Doğru yapmışlardır’’ dedi.

Baykal, şöyle konuştu: ’’Uzlaşma ve uyum anlayışına yardımcı olacak doğrultuda, parlamentoda kişiliğiyle, birikimiyle, deneyimiyle bugüne kadar izlediği tavırla, tarafsızlığı konusunda her çevreye güven veren saygın bir parlamenterdir.’’

TBMM Başkanı konusunda doğru bir tercih yapıldığını ve CHP’nin de doğru bir karar alarak buna cevap verdiğini ifade eden Baykal, TBMM Başkanı seçiminde izlenen uzlaşmaya yönelik tavrın, cumhurbaşkanı seçimi konusunda da sergilenmesi gerektiğini kaydetti.

Toptan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Mecliste bir araya geldi. Bahçeli’nin Meclisteki makamına gelen Toptan’ı, MHP grup başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır kapıda karşıladı. Toptan’ın Bahçeli ile yaptığı görüşmeye, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme 10 dakika sürdü. Görüşmenin ardından konuşan Toptan, ‘’Bahçeli ve arkadaşlarıyla çok olumlu bir görüşme yaptık’’ diye konuştu. Bahçeli ise her hangibi bir açıklama yapmadı.

SEZER:DENEYİMLİ BİR SİYASETÇİ

DSP Genel Başkan Zeki Sezer de Toptan’ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Sezer, şöyle devam etti:’’Sayın Toptan, deneyimli bir siyasetçi ve değerli bir devlet adamıdır, Sayın Başbakan’ın seçim gecesi parti balkonundan yaptığı konuşmadaki uzlaşı ve diyalog vurgusuna uygun davranabilecek deneyimli, değerli bir devlet adamı ve siyasetçidir. Kendisine başarılar diliyorum. Önümüzdeki dönemde TBMM’nin çok önemli işlerini uzlaşı ve diyalog içeresinde başaracağını inanıyorum. Başkanlık sürecinde de kendisine başarılar diliyorum.’’

TÜRK, ÖZGÜRLÜĞE VURGU YAPTI

DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Köksal Toptan’a ‘’Sayın Başkan’’ olarak hitap etti. Türk, Toptan’a teşekkür ederek, Toptan’ın deneyimli, saygın bir siyasetçi, devlet adamı olduğunu ifade etti. Toptan’ın, TBMM Başkanlığı süresince diyaloğa ve uzlaşıya önem vereceğine inandığını dile getiren Türk, ‘’Demokratik bir Türkiye’nin oluşmasında önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Hak ve özgürlükler konusunda hassas davranacağına inanıyorum. Kendilerine başarılar diliyorum, kutluyorum.’’ dedi.

/ ANKARA

10.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BusinessWeek: Türkiye’de birçok risk var

  CUMHURBAŞKANI KİM OLACAK?

  Kuş Cenneti tarla oldu

  Yine mevsimlik işçi kazası

  Susuzluğa karşı deniz suyu

  Bizim Radyo, Mi’râc’da dolu dolu

  Mi’rac Kandilinizi tebrik ederiz

  Kuraklık isyankâr yapıyor

  ‘e-Devlet’te ilk 10’dayız

  Atılan imzalar unutulmasın

  Danıştay, çok dilli belediyeye geçit vermedi

  DEİK, kongre üyelerine Türkiye'yi anlatacak

  Kıbrıs’ta mekik diplomasisi

  Palmas: Türkiye'yi dikkatli biçimde takip ediyoruz

  Ticaret Tüzüğü’nün karşılığı Maraş değildir

  BASK'tan, toplu görüşme mektubu

  AKP Grup Başkan Vekilleri seçildi

  Köksal Toptan için hangi lider ne dedi?

  Başesgioğlu Türk-İş'i ziyaret etti

  Engelli ayırımı kalksın

  Kan bağışları yüzde 21 arttı

  Suriye’den Hatay için su talebi

  Ankaralılar suyu ilçelerden taşıyor

  Taksim’de dilenci operasyonu

  İstanbul’da elektrik kesintisi

  Kur’ân talebeleri ilimlerini yarıştırdılar


 Son Dakika Haberleri