Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sultanahmet Meydanından “hoşgörüye dâvet”

‘2007 Mevlânâ Yılı’’ etkinlikleri çerçevesinde Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen ‘’Hoşgörüye Dâvet’’ isimli ses ve ışık gösterisi, vatandaşlar ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. Sultanahmet Meydanı’nda 1 Ağustos akşamından itibaren her akşam düzenlenen gösteride, Mevlânâ’nın hayatı ve felsefesi, yerli ve yabancı turistlere Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde anlatılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İBB Kültür AŞ tarafından organize edilen ‘’Mevlânâ Yılı etkinlikleri’’ kapsamında gerçekleştirilen gösteride, kubbe ve duvarları ışıklandırılan Sultanahmet Camii’nin üzerinde lazerle oluşturulan semazen izlenebiliyor.

Gösteri hakkında bilgi veren İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Öztürk, 2007 yılının BM ve UNESCO tarafından “Mevlânâ Yılı’’ olarak ilan edildiğini hatırlatarak ‘’Biz de buradan hareketle bu yönde çalışmalar yapmaya başladık. Yaklaşık 3 aydır Mevlânâ ile ilgili benzer gösteriler ve sergiler düzenliyoruz. Bu faaliyetler Aralık ayının sonunu kadar devam edecek. ‘Hoşgörüye Dâvet’ gösterisi, programlarımızdan bir tanesi’’ dedi.

Gösterinin İstanbul’un turizm merkezi olan Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenmesindeki amacın yabancı turistlerin de gösteriyi izleyebilmesi olduğunu ifade eden Öztürk, ‘’Yabancı turistlerin ilgisini çok çekiyor, çünkü Mevlânâ yurt dışında çok tanınan bir düşünür. O yüzden gösteriyi özellikle Sultanahmet’te düzenlemeye karar verdik’’ diye konuştu.

İBB Kültür Müdürlüğü olarak Mevlânâ ile ilgili ücretsiz yayınlar çıkardıklarını söyleyen Öztürk, basılan kitapların yurt dışında da aynı şekilde dağıtımının yapılarak Mevlânâ’nın tanıtıldığını kaydetti.

Her hafta sonu bir meydanda sema gösterisi düzenlediklerini ifade eden Öztürk, bu hafta sonu da Kadıköy Meydanı’nda sema gösterisi yapılacağını bildirdi.

Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen ‘’Hoşgörüye Davet’’ isimli ses ve ışık gösterisi, Ağustos ayı sonuna kadar her akşam saat 21.30’da izlenebilecek.

12.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sultanahmet Meydanından “hoşgörüye dâvet”

  Üsküdar’da tema Dolmabahçe

  Metrodan çıkan tarih

  “Gül-Düşün”le Hoca’yı tanıtacaklar


 Son Dakika Haberleri