Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Üsküdar’da tema Dolmabahçe

Üsküdar Belediyesi’nin 5’incisini düzenlediği ‘’Üsküdar’’ konulu resim yarışmasının bu yılki teması ‘’Dolmabahçe’den Üsküdar Manzaraları’’ olarak belirlendi. Üsküdar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ‘’19. Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Şenliği’’ kapsamında organize edilen yarışma, ‘’ilçenin zengin kültürel mozaiğine ışık tutmak, san'atçıyla san'atçıyı, toplumla san'atçıyı buluşturmak ve san'ata katkı sağlamak’’ amacını taşıyor.

Üsküdarlı ressam Hoca Ali Rıza hatırasına yapılacak yarışma, 26 Ağustos Pazar günü 10.00-17.30 saatleri arasında Dolmabahçe Sarayı’nın bahçesinde bulunan Saat Kulesi Kafeteryası’nda aktif çalışma şeklinde gerçekleştirilecek. Resimler, tuval üzerine yağlı boya tekniği uygulanarak çizilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin 1 adet fotoğraf ile en geç 24 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar Üsküdar Belediyesi Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurmaları ve katılım formunu doldurmaları gerekiyor.

Yarışmada birincilik, ikincilik, üçüncülük ve 5 adet de mansiyondan oluşmak üzere 8 adet ödüle lâyık eser, resim öğretmenlerinin oluşturduğu jüri tarafından seçilecek. Birinci seçilecek resmi yapana 2 bin YTL, ikinciye 1500 YTL, üçüncüye 1000 YTL para ödülü verilecek. Ayrıca başarılı 5 eserin sahibi mansiyon ödülü olarak 500’er YTL almaya hak kazanacak.

Ödül töreninden sonra, yarışmada yer alan bütün eserler, bir hafta Üsküdar Belediyesince sergilenecek.

12.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sultanahmet Meydanından “hoşgörüye dâvet”

  Üsküdar’da tema Dolmabahçe

  Metrodan çıkan tarih

  “Gül-Düşün”le Hoca’yı tanıtacaklar


 Son Dakika Haberleri