Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Gül-Düşün”le Hoca’yı tanıtacaklar

Konya’nın Akşehir ilçesinde yaşları 18-24 arasında değişen gençler, Akşehir ve Nasreddin Hoca’nın daha fazla tanınmasını sağlamak için Gül-Düşün Bilim, Sanat, Kültür ve Turizm Derneği’ni kurdu.

Akşehir Gül-Düşün Bilim, Sanat, Kültür ve Turizm Derneği’nin geçici başkanı Özkan Dayıoğlu, bugüne kadar ülkede dernek ve vakıf gibi sivil toplum örgütlerinde genellikle genç beyinlere fazla değer verilmediğini söyledi.

Gençlerin önünün sürekli kesildiğini, bu yüzden genç beyinlerin yapıcı, üretici fikirlerinden yararlanılamadığını vurgulayan Dayıoğlu, “Akşehir’i ve Nasreddin Hoca’yı daha fazla tanıtabilmek için birçok fikrimiz var. Bunun için genç arkadaşlarımızla dernek kurmaya karar verdik. Yaşları 18-24 arasında değişen arkadaşlarla Gül-Düşün Bilim, Sanat, Kültür ve Turizm Derneği’ni kurduk’’ dedi.

İlk hedeflerinin ilçelerinin gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunmak ve Nasreddin Hoca’yı bütün dünyaya tanıtmak olduğunu ifade eden Dayıoğlu, şunları kaydetti:

“Önce Akşehir’in daha sonra ülkemizin kültürel ve folklorik değerlerini korumayı, araştırmayı, geliştirmeyi, tanıtmayı ve yaşatmayı istiyoruz. Bunun için san'atsal, eğitsel, sosyal ve kültürel faaliyetler organize edeceğiz. Yurt içi ve dışında yaşayan Akşehirlileri buluşturacağız. Kış aylarında Nasreddin Hoca Şenlikleri yapmayı planlıyoruz. Yaz aylarında Akşehir Turizm Derneği ile Kaymakamlık ve Belediye bir şenlik yapıyor. Biz de ikincisini kış aylarında düzenleyeceğiz.’’

12.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sultanahmet Meydanından “hoşgörüye dâvet”

  Üsküdar’da tema Dolmabahçe

  Metrodan çıkan tarih

  “Gül-Düşün”le Hoca’yı tanıtacaklar


 Son Dakika Haberleri