Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AB’nin 2008’de hedefi ayrımcılıkla mücadele

AB Komisyonu’nun İstihdam, Sosyal İşler ve Fırsat Eşitliğinden sorumlu üyesi Vladimir Spidla, Avrupa Komisyonu’nun 2008 yılında insanların iş hayatının dışında da cinsiyet, din, inanç gibi ayrımcılıklara tabi tutulmalarını önleyecek girişimlerde bulunacağını bildirdi.

Avrupa Parlamentosu’nun İtalyan kökenli Milletvekili Proinsias de Rossa, AB Komisyonu’na yönelttiği yazılı soru önergesinde, AB’de sakat kadınların ekonomik bağımsızlık da dahil kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmeleri konusunda ne gibi tedbirler alınacağını sordu. ABHaber sitesinin haberine göre AB Komisyonu üyesi Vladimir Spidla, soruya verdiği cevapta, AB Direktiflerinin sakatlara eşit muamele ve bu alanda ayrımcılıkla mücadele için çerçeve oluşturduğunu bildirdi. AB’de sakatlara yönelik istihdam ve meslek edindirmenin sakat insanların ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına katkıda bulunduğunu belirten Spidla, “Bunun dışında AB Komisyonu, 2008 için Yıllık Politika Stratejisi’nde, ‘çalışma hayatı dışında cinsiyet, din, inanç, sakatlık, yaş ya da cinsel yönelim ayrımcılığıyla mücadele ve bunu engellemek için yeni girişimlerde bulunulması önerisinde bulunacaktır” dedi.

KADINLARA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ

AB Komisyonu’nun Adalet, Özgürlük ve Güvenlikten Sorumlu Üyesi Franco Frattini de, Avrupa Parlamentosu Üyesi Manolis Mavromatis’in kadınların karşılaştıkları, özellikle aile içinde yaşanan şiddete karşı alınacak tedbirler konusundaki yazılı soru önergesini cevaplarken kadınlara yönelik şiddete karşı mücadele etmeyi ciddiye aldıklarını belirtti. Franco Frattini şiddetin kadınların “Hayat, güven, haysiyet, vak’ar ve fiziksel-ruhsal bütünlüklerinin yaygın ve evrensel ihlali olduğunu kaydetti. Frattini, “Her bir Avrupa vatandaşına, özellikle de kadınlar ve çocuklara yönelik, her türlü şiddetin üstesinden gelmek, AB Komisyonu’nun önemli bir önceliğidir” dedi.

YOL HARİTASI 2006’DA BELİRLENDİ

AB Komisyonu’nun 2006’da kabul edilen kadın-erkek eşitliği yol haritasında şiddetin önlenmesini taahhüt ettiğini anlatan Frattini, bunun 2010’a kadar yapılacak çalışmaları içerdiğini bildirdi. Franco Frattini, yol haritasının AB’de cinsiyet eşitliği konusunda altı öncelik belirlediğini, bunlardan birinin cinsiyet kökenli şiddet ve kaçakçılığın ortadan kaldırılması olduğunu belirtti.

AB Komisyonu’nun kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi, insan kaçakçılığı ve çocukların cinsel amaçlı istismarı, çocuk pornografisinin önlenmesinde üye ülkeler içinde önemli başarılar sağladığını kaydeden Franco Frattini, AB’de kadınlara karşı işlenen suçlarla ilgili veri ve tanım birliğinin acilen sağlanması gerektiğini bildirdi. Franco Frattini, bunun karar alıcı konumdaki yönetimler için önemli olduğunu anlattı.

/ BRÜKSEL

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail'den kedi-fare oyunu

  İsveçli Robinson Allah’ın izinde

  Askerî rejim kalkmadıkça terör bitmez

  Kürtlerde Crocker şoku

  Türkiye bakıyor, İran vuruyor

  Müslüman Kardeşlere büyük gözaltı

  İran’da 30 kişi rehin alındı

  Suud el Faysal ameliyat oldu

  Swoboda’dan Dostluk çemberi oluşturma çağrısı

  AB’nin 2008’de hedefi ayrımcılıkla mücadele


 Son Dakika Haberleri