Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsveçli Robinson Allah’ın izinde

Geniş ormanlık alanları ve gür bir yeşilliğe dahip olan ve nüfusun az olduğu İsveç’te kalabalıklardan, medeniyetin koşturmacalarından bunalıp dağlara, ormanlara çıkanlara rastlanabiliyor.

Bengt isminde İsveçli eski bir akademisyen de bunlardan biri. İcveç’in “Robinson”u, dağ evinde sadece hayvanlarla beraber yaşamaktan çok mutlu olduğunu ve insanlardan görmediği samimiyeti hayvanlardan gördüğünü söylüyor. Bengt, bu “yalnızlıkta Yaratıcı’yı daha da rahat hissettiğini” söylüyor. Medeniyetin beşiği ülkelerden olan İsveç’te, şehirlerin gürültüsünden kaçıp dağlarda hayvanlarla yaşayan İsveçli “Robinson”lar var. Cihan’ın İsveç’in Kuzeyine yapılan uzun yolculuklar sonucunda izini bulduğu Bengt de bunlardan biri. Bengt, 25 farklı türden toplam 300 hayvanla birlikte yaşıyor. Bengt, “İnsanlarda görmediğim samimiyeti onlarda gördüm, yalansız onlar.” şeklinde konuşuyor. Yaklaşık 11 yıldır insanlardan uzakta yaşayan Bengt, bu hayatı seçmeden önce uzun yıllar bir üniversitede akademisyen olarak öğretim görevliliği yapmış. Başından hiç çıkarmadığı şapkası da madalyalar ve rozetlerle dolu. Bu rozetlerin sevdiği hayvanlarla ilgili derneklerin üyeliği ile ilgili ya da avcılık alanında aldığı ödüller olduğunu söylüyor.

Aslen Uppsalalı olan Bengt, bu şehre 30-40 km. uzaklıkta, insanlardan uzak bu orman evinde 11 yıldır yaşıyor. Yaşadığı o bölgede tek insan olan Bengt’in en büyük dostları ise beslediği 300 kadar hayvan.

“Benim için burası dünyanın merkezi, hayvanlarla olmak bana huzur ve mutluluk veriyor” diyen Beng, küçüklüğünden beri hayvanlara ve özellikle de kuşlara karşı ilgisinin olduğunu söylüyor.

/ STOCKHOLM

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail'den kedi-fare oyunu

  İsveçli Robinson Allah’ın izinde

  Askerî rejim kalkmadıkça terör bitmez

  Kürtlerde Crocker şoku

  Türkiye bakıyor, İran vuruyor

  Müslüman Kardeşlere büyük gözaltı

  İran’da 30 kişi rehin alındı

  Suud el Faysal ameliyat oldu

  Swoboda’dan Dostluk çemberi oluşturma çağrısı

  AB’nin 2008’de hedefi ayrımcılıkla mücadele


 Son Dakika Haberleri