Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Endonezyalıların sema sevgisi

Sazendeler eşliğinde söylenen ilahilerle çoşan Endonezya’lılar kendinden geçerek ‘Sema’ yaptı. Renkli ışıklar altında yapılan sema gösterisini izleyip, Klasik Türk Müziği çalgıları eşliğinde söylenen ilahilere kendini kaptıran 3 Endonezyalı birden bire salonun ortasında kendi yöntemlerince ‘Sema’ yapmaya başladı.

Endonezyalı semazenler, müziğin ve semazenlerin etkisine kapılarak birdenbire kendilerini sema yaparken bulduklarını söylediler.

Unesco’nun 2007’yi “Mevlânâ Yılı” ilan etmesi dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın desteği ile Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD) tarafından düzenlenen Pasifik Kültür Gezisi ikinci gününde Jakarta şehrinde bulunan Universitas İslam Negere’de (UİN-Endonezya İslam Üniversitesi) Sema töreni düzenlendi.

Sema yapan Endonezyalılardan Arief Hamdani, Mevlânâ ve felsefesi hakkında çok fazla birşey bilmediklerini dile getirdi. Yaptıklarının planlı olmadığını ve müziğin etkisi ile kendisini bir anda sema yapmaya başladığını anlatan Hamdani, “Gösteri gerçekten beni çok etkiledi. Çok manevi bir ortam vardı. Müzikten ve sema gösterisinden çok etkilendim ve birdenbire sema yapmaya başladım” diye konuştu.

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Geçmişten geleceğe köprü fotoğrafları

  Eshab-ı Kehf tartışması

  Pirinç festivalinde kitap sergisi

  Endonezyalıların sema sevgisi

  Sanatçılar emeklerinin karşılığını alamıyorlar

  Yaz okulunda çiçekler açtı

  Kuşadası Öykü ve Şiir Günleri başlıyor


 Son Dakika Haberleri