Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Geçmişten geleceğe köprü fotoğrafları

Sponsorluğunu Fortis’in üstlendiği, küratörlüğünü Engin Özendes’in yaptığı sergide fotoğraf san’atçıları Ahmet Elhan, Murat Germen, Cemal Emden, Orhan Cem Çetin, Merih Akoğul ve Ömer Orhun’un, Galata Köprüsü ve çevresine odaklanan ve sergi için özel olarak hazırlanmış yeni çalışmaları, galeri içinde 6 ayrı odada yer alacak.

Bu 6 fotoğrafçı, bu sergi için özel olarak gerçekleştirdikleri projelerde, bir yandan mekânın tarihî önemini, İstanbul için taşıdığı farklı anlamları yansıtmayı, bir yandan da değişen hayat şartları ve farklı kentsel pratikler çerçevesinde bugün edindiği yeni anlamların altını çizmeyi amaçladı.

Sergide yer alan çalışmalar, Galata’nın farklı dönemlerini, çok kültürlü geçmişini, mimarî niteliklerini, Doğu ile Batı’yı bir araya getirişini ve farklı kentsel gerçeklikler arasında bir bağlantı noktası olma konumunu gözler önüne seriyor.

Sergide yer alan eserler, Galata Köprüsü üzerinde farklı zamanları tek bir karede birleştiren fotoğraflardan Galata’nın çok kültürlü tarihini çeşitli görsel ve yazılı malzemeleri birleştirerek yeniden kurgulayan kolaj çalışmalarına; duvardan duvara uzanan geniş, panoramik görüntülerden iç mekânlara odaklanan fotoğraf yerleştirmelerine uzanan bir çeşitlilik gösteriyorlar.

“Şimdiki Zaman Geçmiş Zaman” sergisi ile aynı zamanda açılacak olan “KÖPRÜ6”, İstanbul’un iki simgesini bir araya getiriyor: Boğaziçi ve Haliç. Sergi, bu bağlamda, 10. İstanbul Bienali’nin odaklandığı Mimari / Kent / Bağlantı / Zaman temalarının yorumlarından oluşan bir dizi eserden oluşuyor.

Fotoğraf galerisinin girişindeki ilk odada ise, köprünün tarihini belgelemek amacıyla, Leonardo da Vinci’nin 1502 yılında Sultan II. Bayezıt’a yazdığı ve Haliç’in üzerine bir köprü yapmak istediğini belirttiği, orijinali Topkapı Sarayı Kütüphanesi’nde bulunan mektubunun ve orijinali Paris’te Bibliotèque de L’Institut de France’da bulunan Leonardo’nun çizim defterindeki Galata Köprüsü için yaptığı tasarımın röprodüksiyonları bulunacak. Ayrıca sergide, İstanbul Modern fotoğraf arşivinde bulunan Sebah&Joaillier fotoğraf stüdyosunun 1890’da çektiği, Galata Köprüsü’nü de içine alan bir panorama yer alacak.

/ İSTANBUL

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Geçmişten geleceğe köprü fotoğrafları

  Eshab-ı Kehf tartışması

  Pirinç festivalinde kitap sergisi

  Endonezyalıların sema sevgisi

  Sanatçılar emeklerinin karşılığını alamıyorlar

  Yaz okulunda çiçekler açtı

  Kuşadası Öykü ve Şiir Günleri başlıyor


 Son Dakika Haberleri