Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Eshab-ı Kehf tartışması

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Mersin’in Tarsus ilçesindeki ‘’Yedi Uyurlar’’ olarak da bilinen Eshab-ı Kehf’in yakınındaki alana 2 milyon YTL tutarında ‘’külliye’’ yaptırılması, gerçek mağaranın Tarsus’ta olduğunun tescili olarak değerlendirildi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Dedeler köyündeki mağaranın yakınına ‘’Eshab-ı Kehf Külliyesi’’ yaptırmasıyla, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi ile uzun süredir Eshab-ı Kehf’in nerede olduğu yönündeki tartışmalara son noktayı koyduğunun ifadesi olarak değerlendirdi.

Belediye olarak yıllardır Eshab-ı Kehf mağarasının tanıtım çalışmalarını ve etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Kocamaz, ‘’Mağaranın bulunduğu mekân bizim mücavir alanımızda olmadığından, yaptığımız bütün hizmet ve katkıları gayri resmî olarak gerçekleştiriyorduk’’ dedi.

ESHAB-I KEHF (YEDİ UYURLAR)

Kur’ân-ı Kerim’de Kehf Sûresinde de anlatılan, Yedi Uyurlar olarak da bilinen Eshab-ı Kehf olayında, Hıristiyanlığın ilk yayılmaya başladığı yıllarda Anadolu’da Hz. İsa’nın getirdiklerini kabul eden gençler, hükümdarın zulmünden korkarak şehri terk ederler ve yolda rastladıkları bir çobanı da yanlarına alarak mağaraya sığınırlar.

7 kişi mağarada uykuya dalarlar ve 309 yıl sonra uyanırlar. Hiçbiri durumun farkında değildir ve karınları acıkmıştır. İçlerinden birini ekmek almak için çarşıya gönderirler. Fırıncı verilen parayı tanımadığı için almaz ve yaşanılan durum ortaya çıkar.

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Geçmişten geleceğe köprü fotoğrafları

  Eshab-ı Kehf tartışması

  Pirinç festivalinde kitap sergisi

  Endonezyalıların sema sevgisi

  Sanatçılar emeklerinin karşılığını alamıyorlar

  Yaz okulunda çiçekler açtı

  Kuşadası Öykü ve Şiir Günleri başlıyor


 Son Dakika Haberleri