Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Reformlar devam etmeli

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, yeni kurulacak hükümete önemli görevler düştüğünü belirterek, ‘’Yeni hükümetin en öncelikli ekonomi politikalarının, iş ve yatırım ortamını daha sağlıklı hale getirecek reformların devamını sağlaması gerekir”dedi.


Kuraklık çiftçiyi vurdu

Küresel ısınma nedeniyle İç Anadolu’da başgösteren kuraklıktan etkilenen 23 bin 265 çiftçi devletin kapısını çaldı. Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara

Piyasalar yine dalgalı

FED’in faiz hamlesinin ardından biraz olsun nefeslenen piyasalarda tedirginlik yeniden arttı. Borsa düşerken, faiz yükseldi. Dolar 1.3750 YTL’ye çıktı


  Pamuk ithalatında rekor kırıldı

Türkiye’nin bu yıl yaptığı pamuk ithalatının yılın 7 ayı dolmadan 720 bin tona ulaştığı, dünya borsalarındaki fiyat yükselişinin ise devam ettiği bildirildi.


  7 ayda 12.8 milyon turist geldi

Turist sayısında artış sürüyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Temmuz’da geçen yılın aynı ayına göre giriş yapan turist sayısı yüzde 16.5 arttı ve 3 milyon 624 bin 156 kişi olarak gerçekleşti.


  Sebze-meyve fiyatları borsa gibi

Üretim merkezlerinden Antalya Toptancı Halinde sebze ve meyve fiyatlarındaki dengesizlik sürüyor. Geçen haftaya göre biber fiyatları düşerken, domates, patlıcan ve salatalığın fiyatları arttı.


  62 bin kilometre devlet yolu var

Türkiye’de 2007 yılı başı itibariyle toplam 61 bin 764 kilometre devlet ve il yolu, 2 bin 41 kilometre otoyol bulunuyor. Yurt genelinde köy yolu uzunluğu 285 bin 632 kilometre, orman yolu uzunluğu ise 201 bin 810 kilometreye ulaşıyor.


  Üniversite, kendi enerjisini üretecek

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, alternatif enerji kaynaklarına yöneldiklerini belirterek “Güneş enerjisiyle bin metrekarelik bir alanı aydınlatmayı planlıyoruz’’ dedi.


  KESK’ten, grev çağrısı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen’e grev çağrısı yaptı ve ‘’Gelin birlikte grev yapalım, hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanalım’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri