Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Reformlar devam etmeli

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, yeni kurulacak hükümete önemli görevler düştüğünü belirterek, ‘’Yeni hükümetin en öncelikli ekonomi politikalarının, iş ve yatırım ortamını daha sağlıklı hale getirecek reformların devamını sağlaması gerekir”dedi.

Boydak, KAYSO’nun Kaysobilgi isimli dergisinde yayınlanan yazısında, uluslararası piyasalarda, kimi alanlarda Türkiye’deki reel sektör temsilcilerinin başarı hikayeleri tescillenirken, kimi alanlarda da Türkiye’nin etkinliğinin azaldığını vurguladı. Boydak, izlenen ekonomi politikalarına bazı sektörler ayak uydururken, bazı sektörlerin geride kaldığına dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde ‘’Yeni hükümete büyük görevler düşüyor’’ diyen Boydak, şunları kaydetti: ‘’Yeni hükümetin en öncelikli ekonomi politikalarının, iş ve yatırım ortamını daha sağlıklı hale getirecek reformların devamını sağlaması gerekir. AB üyelik müzakereleri noktasında hiçbir zaman moralimizi bozmadan, özellikle AB’ye halk desteğinin devamını sağlayacak, halkın güveninin ve bu projenin yeniden halkımıza anlatılmasının önemini ifade etmeliyiz. Yeni oluşacak hükümetin özellikle sanayileşmede öne çıkan illerimize, gelişme, göç alma ve sektörel pozisyonlarını da dikkate alarak yeni bir yol çizgisi çizmesi gerekiyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz için özel teşvik tedbirleri getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.’’

Terörün ana sebeplerinden birinin ekonomik yetersizlikler olduğuna işaret eden Boydak, Doğu ve Güneydoğu bölge insanına ekonomik olarak, özellikle istihdam yoğunluklu işler konusunda devletin öncülük rolü üstlenmesi gerektiğini belirtti.

/ KAYSERİ

22.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Reformlar devam etmeli

  Kuraklık çiftçiyi vurdu

  Piyasalar yine dalgalı

  Pahalı enerji rekabete engel

  Pamuk ithalatında rekor kırıldı

  7 ayda 12.8 milyon turist geldi

  Sebze-meyve fiyatları borsa gibi

  62 bin kilometre devlet yolu var

  Üniversite, kendi enerjisini üretecek

  KESK’ten, grev çağrısı


 Son Dakika Haberleri