Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ gençleri buluşturuyor

2007 Mevlânâ yılı faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen ‘’Mevlânâ Hoşgörüsünde Uluslararası Gençlik Buluşması’’ 30 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden toplam 2 bin 500’e yakın genci bir araya getiriyor.



Üsküdar’a 19. kez gider iken

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Şenlikleri başlıyor. 25-30 Ağustos 2007 tarihleri arasında düzenlenen Festival, uluslar arası folklor gösterilerinden Türk Sanat ve Tasavvuf Musikisi konserlerine, hat sergilerinden şiir dinletisine, sıra gecesinden Osmanlı çarşısına ve çeşitli spor aktivitelerine kadar birçok faaliyete ev sahipliği yapacak.



Tarihî köprülerin restorasyonunda adım adım sona doğru yaklaşılıyor

Edirne’de, Tunca ve Meriç nehirleri üzerindeki köprülerin restorasyonu sürdürülüyor. Edirne Valisi Nusret Miroğlu, tarihî köprülerde restorasyon çalışmaları kapsamında onarılan Meriç Köprüsü’nün restorasyonunda sona yaklaşıldığını söyledi.



Çifte Minareli restore edilecek

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde yapılan Çifte Minareli Medrese restore edilecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri, yaptığı açıklamada, Erzurum merkezde bulunan ve 13. yüzyılda yapılan Çifte Minareli Medrese’nin restorasyonu için çalışmaların başladığını bildirdi.



Kültür ve Turizm Bakanlığından yeni eserler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, ‘’Sabri Fehmi Ülgener: Küreselleşme ve Zihniyet Dünyamız’’ ile ünlü Türk bilgini Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ‘’İslâm’da Bilim ve Teknik’’ adlı eserini, yayın dünyasına kazandırdı.



Bakanlıktan mimarlara "Koruma" ödülü

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kültür varlıklarını korumaya yönelik çalışan mimarları ‘’2. Ulusal Mimarlık Koruma Ödülleri’’ ile taçlandıracak. Başvurmak isteyenler, rojelerini 17-21 Eylül günleri arasında bakanlığa sunacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri