Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kuraklık çiftçiyi vurdu

Küresel ısınma nedeniyle İç Anadolu’da başgösteren kuraklıktan etkilenen 23 bin 265 çiftçi devletin kapısını çaldı. Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Birliği’ne bağlı İç Anadolu’daki 5 ilde çiftçiler, hükümet tarafından 4 Temmuz 2007 günü çıkartılan ‘Kuraklık Kararnamesi’nden yararlanarak borçlarının ertelenmesi için devlete başvurdu.

Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Çorum ve Kastamonu’da bulunan 163 Tarım Kredi Kooperatifi’ne giden 23 bin 265 çiftçi, kuraklıktan dolayı zarar gördüklerini bildirdi. 4 Temmuz’da kararname ile başlayan başvurular 6 Ağustos’ta sona erdi. Bir ayda 5 ildeki 28 bin kayıtlı çiftçiden yüzde 80’i devlete olan kredi borçlarının bir yıl ertelenmesini talep etti.

Konuyla ilgili olarak konuşan Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Birliği Müdürü Bekir Akbey, ‘’Bu yıl yaşadığımız kuraklıktan etkilenen bölgeler arasında yer alan iç Anadolu ve Orta Karadeniz bölgesinin beş vilayetinde faaliyet gösteren tarım kredi kooperatifleri Ankara Bölge Birliğine bağlı 163 kooperatif ortağından yaklaşık 23.000’i kuraklık kararnamesinden faydalanmak için kooperatiflerimize müracaatta bulundu. Ancak henüz bazı vilayetlerde il ve ilçe tarım müdürlüklerince tanzim edilecek olan hasar tespit raporları kesinlik kazanmadığından müracaatta bulunan çiftçilerin tamamının kapsama alınıp alınmayacağı şu anda belli değil. 6 Ağustos’da başvuruların sona ermesiyle birlikte gerekli kuraklık hasarı incelemeleri başlatıldı’’ dedi.

/ ANKARA

22.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Reformlar devam etmeli

  Kuraklık çiftçiyi vurdu

  Piyasalar yine dalgalı

  Pahalı enerji rekabete engel

  Pamuk ithalatında rekor kırıldı

  7 ayda 12.8 milyon turist geldi

  Sebze-meyve fiyatları borsa gibi

  62 bin kilometre devlet yolu var

  Üniversite, kendi enerjisini üretecek

  KESK’ten, grev çağrısı


 Son Dakika Haberleri