Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

CIA, eski başkanını suçladı

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA tarafından yapılan soruşturmada, eski Başkan George Tenet ve yardımcıları, 11 Eylül saldırılarından önce El Kaide tehditleri için hazırlık yapmamakla suçlandı.

CIA baş müfettişi John Helgerson ve ekibi tarafından hazırlanan ve 2005’te tamamlandığı halde bugüne kadar gizli tutulan, ancak Kongrenin talimatı üzerine açıklanan 19 sayfalık raporda, “teşkilatın ve memurlarının sorumluluklarını tatmin edici şekilde yerine getirmediği, her zaman etkili ve işbirliği içinde çalışmadığı” ifade edildi.

ABD’de 11 Eylül 2001’deki saldırıları durdurabilecek tek başarısızlık noktası bulunmadığı ifade edilen raporda, Tenet’in yetkilerinden dolayı El Kaide tehditlerinin önlenmesi için stratejik plan hazırlanmamasının

nihai sorumluluğunu taşıdığı kaydedildi.”Şahsi nedenlerden” dolayı 2004’te bu görevinden istifa eden Tenet ise baş müfettişin raporunun kesinlikle yanlış olduğunu kaydetti. CIA’nin şimdiki Başkanı Michael Hayden da, raporun yayımlanması kararının kendi tercihi olmadığını, ancak bu ay başında ABD Başkanı George Bush tarafından imzalanan yasa çerçevesinde Kongre tarafından öngörüldüğü için raporu yayımladığını bildirdi.

/ WASHİNGTON

23.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Karaşahin düştü: 14 ölü

  CIA, eski başkanını suçladı

  Yahudi-Ermeni ilişkilerinde dönüm noktası

  İran, Atom Kurumu ile anlaştı

  ABD-Libya ilişkileri gelişiyor

  Dadullah: Bin Ladin hayatta ve afiyette

  Irak’ta petrol tankeriyle intihar

  AB, Gazze için kesenin ağzını açtı


 Son Dakika Haberleri