Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD-Libya ilişkileri gelişiyor

ABD Dışişleri Bakanının Yakın Doğu işlerinden sorumlu yardımcısı David Welch, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın muhtemelı ziyareti öncesinde Libya’da temaslarda bulunuyor.

David Welch, Libyalı çocuklara HIV bulaştırdıkları gerekçesiyle 8 yıldan fazla bir süredir cezaevinde yatan Bulgar hemşirelerle Filistinli doktorun geçen ay serbest bırakılmasından bu yana bu ülkeye yaptığı ilk ziyaretinde dün Libyalı yetkililerle görüştü.

Libya Dışişleri Bakanı yardımcısı Muhammed Sayalah, Welch ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, bu ziyaretin çok önemli olduğunu, çünkü ABD Dışişleri Bakanı Rice’ın gelecek ay yapması beklenen önemli ziyareti için zemin hazırladığını bildirdi.

Sayalah, ziyaretin amacının ikili ilişkilerin güçlendirilmesi olacağını belirtti.

ABD ile Libya arasındaki ilişkiler, Trablus’un, İskoçya’nın Lockerbie kasabası üzerinde bir uçağın 1988’de bombalanmasının sorumluluğunu kabul etmesinden bu yana yumuşamaya başlamıştı. Libya lideri Muammer Kaddafi’nin, kitle imha silahları programını sona erdirmesi ve Bulgar hemşirelerle Filistinli doktoru serbest bırakması buna katkıda bulunmuştu.

Rice, bu ziyaretini gerçekleştirdiği takdirde 1953’te John Foster Dulles’dan bu yana bu ülkeye gelecek olan ilk ABD dışişleri bakanı olacak.

/ TRABLUS

23.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Karaşahin düştü: 14 ölü

  CIA, eski başkanını suçladı

  Yahudi-Ermeni ilişkilerinde dönüm noktası

  İran, Atom Kurumu ile anlaştı

  ABD-Libya ilişkileri gelişiyor

  Dadullah: Bin Ladin hayatta ve afiyette

  Irak’ta petrol tankeriyle intihar

  AB, Gazze için kesenin ağzını açtı


 Son Dakika Haberleri