Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyon rakamları inandırıcı değil

Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan araştırmada, kira, ekmek ve toplu taşıma fiyatları üzerinden hesaplanan Temel Harcama Endeksi’nin, yıllık yüzde 17,18 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Sendikanın Araştırma Dairesi’nce yapılan araştırmada, 7 aylık TÜFE’nin, Türkiye ortalaması için yüzde 3,11 olarak açıklandığına işaret edilen araştırmada, en az gelire sahip yüzde 20’lik kesim için bu oranın ortalama yüzde 3,43 düzeyinde gerçekleştiği belirtildi.

Geçen yılın Temmuz ayından bu yana enflasyonun en yoksul yüzde 20’lik kesim için yüzde 8,24, ortalamalar üzerinden yüzde 10,83 düzeyinde gerçekleştiği belirlenen araştırmada, aynı dönemde enflasyonun en zengin yüzde 20’lik kesim için yüzde 6,7 olduğu kaydedildi.

Kira, ekmek ve toplu taşıma fiyatları üzerinden, harcama kalıbı ağırlıkları da dikkate alınarak hazırlanan Temel Harcama Endeksi’nin, yıllık yüzde 17,18 oranında artış gösterdiğine işaret edilen araştırmada, şu tespitlere yer verildi: ‘’Kiralardaki yıllık artış yüzde 20,30 olurken, ekmek fiyatları yüzde 18,30 oranında artış gösterdi. Toplu ulaşımda ise ortalama artış yüzde 9,6 olarak gerçekleşti. TÜFE Genel Endeksi’nde yüzde 0,73 oranındaki düşüşe karşın Temel Harcama Endeksi, ekmekteki yüzde 0,64, kiradaki yüzde 1,4’lük artışla yüzde 0,87 oranında arttı.”

/ ANKARA

23.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sabancı: İşsizliğe çare bulunmalı

  Memur için 17 milyar YTL gerekiyor

  Tekstilde grev ihracatı baltalar

  Enflasyon rakamları inandırıcı değil

  Enflasyon beklentisi yüzde 7,16’ya çıktı

  BDDK: Küresel risk artıyor

  Irak petrol ihracatını başlatıyor

  Çakıt Barajı inşaatına başlandı

  Türkiye, Bosch için parlayan yıldız

  Tüketicinin güveni arttı

  Derince Limanı ihalesi Eylül’de


 Son Dakika Haberleri