Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müslümanlar ‘İslâm korkusu’na karşı gösteriye hazırlanıyor

Avrupa Arap Birliği (AEL), 11 Eylül 2007’de Brüksel’de, “İslâm korkusu ve ırkçılığa karşı” yürüyüş düzenlemek için resmi makamlardan izin istedi. “Avrupa’da İslamlaşmayı durdurmak’’ hedefinde olduğunu ileri süren ‘’Stop the Islamisation of Europe” (SIOE) isimli bir kuruluşun 11 Eylül 2007 tarihinde Brüksel’de “Avrupa’nın İslamlaşmasına karşı” düzenleyeceğini açıkladığı gösterinin tartışmaları devam ederken, AEL’nin karşı gösteri için izin talebi endişe ve gerginliği artırdı.


Lobiden kitap aforozu

Amerika’da Chicago Global Dış İlişkiler Konseyi, “İsrail Lobisi ve Amerikan Dış Politikası” adlı bir kitabı baskıya vermekten son anda vazgeçti. Kitab

Irak’ta, Kaide ile Sünnî direnişciler çatıştı

Irak’ta, El Kaide ile Sünnî Arap militanlar arasında çıkan ve 25 kişinin öldüğü çatışmalarda, saldırganlardan 22’sinin yakalandığı bildirildi.


  Haşimi de, Ankara’dan aracılık istedi

Dün akşam saatlerinde Ankara’yagelen Irak’ın Sunni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Irak’ta yaşanan hükümet sorununun çözümü için Türkiye’nin aracı olmasını istedi. Haşimi’nin Ankara’ya gelmesi için, Başbakanlığa tahsisli Ata uçağı Bağdat’a gönderildi.


  ‘ABD, füze kalkanı provokasyon’

Avusturya Savunma Bakanı Norbert Darabos, ABD’nin doğu Avrupa’da kurmayı planladığı füze savunma sisteminin Soğuk Savaş tartışmalarını canlandıran bir “provokasyon” olduğunu söyledi.


  Afganistan’da 2 Kanadalı asker öldürüldü

Afganistan’ın güneyinde Kanada askeri aracının yol kenarına yerleştirilen bombaya çarpması sonucu 2 Kanadalı askerin ve bir Afgan tercümanın öldüğü bildirildi.


  Zebari: Amerika çekilirse, Irak çöker

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin Irak’tan erken çekilmesi halinde “Irak’ın çökebileceği ve bölgede çatışmaların çıkabileceği” uyarısında bulundu.


  İran’dan gıdaya ‘helâl’ standardı

Malezya’nın ardından İran da et ve süt ürünlerine “helâl gıda standardı” getiriyor.


  Amerikalılar en çok dinî kitap okuyor

Amerikalı yetişkinlerin yüzde 27’sinin geçen yıl hiç kitap okumadığı, kitap okuyanların ise en çok İncil ve dinî kitaplar okuduğu belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri