Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Özbudun: Anayasalarda ideoloji olmaz

AKP’nin isteği üzerine yeni bir anayasa çalışması yapan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Özbudun, ortaya çıkan taslağı ‘’tümüyle yerli bir ürün’’ olarak değerlendirdi. Özbudun, ‘’Buna sivil anayasa denilmesinin kastı, yapılma biçimindendir. Halkın hür iradesiyle yaptığı, tartışma ve uzlaşma yoluyla yapılması anlamındadır. Çünkü bugüne kadarki anayasalarımız böyle hazırlanmadı’’ dedi.


Takvim işliyor

11’inci Cumhurbaşkanlığı seçimi turları devam ederken, Başbakan Erdoğan’ın ‘’11’inci Cumhurbaşkanı için referanduma gidilebilir’’ sözleri tartışma mey

Gözler 2. turda

Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu bugün yapılacak. TBMM Genel Kurulu, bugün saat 15.00’de TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın toplantı yeter sayısını belirlem


  Kayseri Gül'e hazırlanıyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesi halinde tarihi Kayseri Kalesi’nde 41 adet ses bombası atılacağı bildirildi.


  DTP’den Baykal’a: Sen işine bak

CHP’nin, muhalefet partilerine yönelik Meclis genel kuruluna girmeme çağrısına cevap veren DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, “Bizim nasıl bir politika izleyeceğimizi CHP’liler belirleyemez. Demokrasiden, Meclis’in işlemesinden yana tavrımızı sürdüreceğiz, Meclis’te olmaya devam edeceğiz” dedi. Demirtaş bugünkü oylamada yine boş oy kullanacaklarını söyledi.


  Sezer, Toptan’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve başkanvekillerini kabul etti. Çankaya Köşkü’nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme, 20 dakika sürdü.


  RTÜK’ten Kanal D’ye “Hüseyin” cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kanal D’de yayınlanan ‘’Kavak Yelleri’’ adlı gençlik dizisinde bir köpeğe ‘’Hüseyin’’ isminin verilmesinin, ‘’Alevi ve Bektaşi kökenli vatandaşları rencide ettiği’’ gerekçesiyle ilgili yayın kuruluşuna müeyyide uygulanmasını kararlaştırdı.


  Kur’ân kursları yarıştı

Yaz döneminde çocuklarımız için vazgeçilmez olan yaz Kur’ân kursları yavaş yavaş sezonu kapatıyor. Şimdi sıra öğrenmeyle geçen yaz aylarının meyvelerini toplamakta. Hatimler, ilâhiler, yarışmalar çocuklar için bereketli geçen yaz kurslarının meyveleri hükmündeler.


  Kur’ân eğitimi meyvelerini veriyor

Mardin genelinde açılan yaz Kur’ân kursları meyvelerini vermeye başladı. Mardin’in Ensar mahallesinde bulunan Aşşolar Camii’nde Kur’ân kurslarına katılan 30’u erkek 56 kız öğrenci olmak üzere 86 öğrenci Kur’ân’ı Kerim’i hatmetti.


  Gökçek’ten su için “teşekkür” ilânı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başşehirlilerin günlük su tüketimini 850 bin metreküpten, 670 bin metreküpe düşürmesi üzerine, şehrin ana caddeleri ile otobüs duraklarına “Teşekkürler Ankara” başlığı altında çok sayıda ilân astırdı.


  Hava korsanları tutuklandı

Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağını kaçıran hava korsanları Mommen Abdül Aziz Talikh ile Mehmet Reşat Özlü, sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


  Memur-Sen talebini revize etti

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, toplu görüşmelerde mali ve sosyal haklar ile ilgili taleplerini revize ettiklerini belirterek, “Talebimizin toplam maliyeti, 7 milyar YTL” dedi.


  Milletvekili, öğretmenden 8,5 kat fazla maaş alıyor

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, öğretmenlerle milletvekillerinin aldığı maaşı karşılaştırarak, “Öğretmen ile milletvekili aylıkları arasındaki fark son 5 yılda daha da açılmış ve bir milletvekili, bir öğretmenden 8,5 kat fazla maaş alır duruma gelmiştir” dedi.


  Yine otobüs kazası: 6 ölü, 29 yaralı

Amasya’da yolcu otobüsü ile kamyonun çarpıştığı trafik kazasında 6 kişi öldü, 29 kişi yaralandı.


  Ankara’daki eski otobüslere veda

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce klimalı ve çevre dostu 500 otobüs alınacak.


  UNICEF’ten bayram kartı

UNICEF çocukların sağlıklı bir hayat sürmelerine destek olmak amacıyla ‘’2007 Bayram Özel Kataloğu’’ çıkardı. Oyuncaklardan özel desenli kupalara, defter takımlarından t-shirt ve okul çantalarına kadar pek çok ürünün yer aldığı katalogda, ayrıca Ramazan Bayramı için özel tebrik kartları satışa sunuldu.


  Su deposu uyarısı

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Karakoç, su kesintileri sebebiyle son günlerde apartmanlara yaptırılan yedek su depoları ve su biriktirmede kullanılan depoların lejyoner hastalığı mikrobu taşıyabileceğini söyledi.


  Gurbetçilerin dönüş çilesi

Avrupa’nın değişik ülkelerinde çalışan ve yaz tatilini Türkiye’de geçiren gurbetçiler, tatil dönüşünde Kapıkule Sınır Kapısı’nda 3 kilometre kuyruk oluşturdu.


  İstanbul’a seyyar hastaneler kurulacak

İstanbul’da olası bir afete karşı sağlık kuruluşlarında güçlendirme çalışmaları devam ederken, hastanelerin bahçelerine de içinde ‘’seyyar hastane’’ kurulabilecek kadar malzemenin de yer aldığı 110 konteyner yerleştirilecek.


  Başvurular için son gün

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nda (ÖSS) bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrencilerden, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) ait yurtlarda barınmak, burs ve katkı kredisi almak isteyenler için başvurular, bugün sona erecek.


  Salatalık yemek su içmek gibi

Yaklaşık yüzde 90’ı sudan oluştuğu için düşük enerji içeren salatalık başta olmak üzere yeşil sebzeler ve karpuz, birlikte yendiği yüksek enerji taşıyan gıdaların enerjilerini azaltıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri