Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

10 milyar dolar boşa gidiyor

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı İbrahim Şimşek, Türkiye’nin yılda 8 milyar dolarlık suyunun boşa aktığını, 2 milyar dolarlık rüzgarının da boşa estiğini belirterek, “Türkiye’nin yıllık 10 milyar dolarlık kaynağı boşa gidiyor. Türkiye enerji kaynaklarını daha etkin kullanmalıdır” dedi.


Kuraklık fiyatları arttıracak

Küresel ısınmaya bağlı olarak çeşitli bölgelerde yaşanan kuraklık sebebiyle Türkiye’nin 1-1,5 milyon ton buğday ithal etmek zorunda kalabileceği, gele

Memura maaşı yetmiyor

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (BASK) memurlar arasında yaptığı araştırmaya katılanların yüzde 90’ı maaşlarının aylık ihtiya


  İş garantili ücretsiz kurs

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Alaçatı Turizm Eğitim Merkezinde (TUREM), kursu başarıyla tamamlayanların tamamına iş imkânı sağlanıyor.


  Trafiğe kayıt yüzde 38 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; yılın ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre, trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 37.6 azalarak 401 bin 83 oldu.


  İhracatçılar Derince Limanı’na talip

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Hutchison ve Deutsche Bank ortaklığındaki Global Altyapı Hizmetleri ile işbirliği yaparak, Derince Limanı ihalesine girecek.


  DEİK, konferans için İran’a gidecek

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Türk-İran İş Konseyi, 25-26 Ağustos 2007 tarihlerinde Tahran’da düzenlenecek olan ‘’Turizm Sektöründe Yatırım ve Fırsatlar’’ konulu uluslararası konferansa katılacak.


  Piyasalar sakinleşiyor

Kredi piyasalarında suların durulmaya başlaması ve şirket satın alma haberleriyle ABD ve Asya borsaları değer kazandı. Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 1.11, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.35, S&P 500 yüzde 1.17 yükseldi.


  Ülker'den çocuklar için İçim Smartt

Ülker’in yeni süt ve süt ürünleri markası İçim Smartt, okul öncesi çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine destek olacak.


  Telekom’da grev hazırlığı

Türk Telekom’da yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ara bulucu süreci de anlaşmazlıkla sonuçlandı. Sendika, Eylül ayının ikinci yarısında grev kararı almaya hazırlanıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri