Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

MİLLİ TAKIMA NE OLDU?

A Millî Takımı resmi ve özel son 4 maçını da kazanamazken, bu maçlarda 4 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü. Romanya ile deplasmanda yaptığı özel maçı 2-0 kaybeden milliler, gerek sonuç, gerekse ortaya koyduğu mücadele ile otoritelerden geçer not alamadı.

Romanya ile deplasmanda yaptığı özel maçı 2-0 yitiren (A) Milli Futbol Takımı, gerek skor, gerekse ortaya koyduğu oyunla otoritelerden geçer not alamadı. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda 8 Eylül'de deplasmanda Malta, 12 Eylül'de de iç sahada Macaristan ile karşılaşacak olan (A) milliler, grupta 24 Martta deplasmanda Yunanistan'ı 4-1 yendiği maçın ardından yaptığı son 4 karşılaşmada galibiyet alamadı. İkisi resmi, 2'si özel son 4 maçta 2 yenilgi, 2 de beraberlik alan ay-yıldızlı ekip, bu süre içinde 4 gol atarken, kalesinde ise toplam 7 gol gördü.

ROMENLERİ YİNE YENEMEDİK

2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda, cezası nedeniyle 28 Martta Almanya'nın Frankfurt kentinde Norveç'le oynadığı ve 2-0 yenik durumdayken Hamit'in ayağından son anlarda bulduğu gollerle 2-2 beraberliği zor kurtaran (A) Milli Futbol Takımı, 2 Haziranda ise deplasmanda Bosna-Hersek'e 3-2 yenilerek, liderliği Yunanistan'a devretti. Milliler, 5 Haziranda Almanya'nın Dortmund kentinde Brezilya ile oynadığı özel maçta 0-0 berabere kalırken, Bükreş'teki hazırlık maçında da 42 yıldır yenemediği Romanya'ya 2-0 mağlup oldu.

Toraman: Birinci golde rakip bana faul yaptı

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Romanya karşısında sahaya ilk yarıda başka, ikinci yarıda başka futbol koyduklarını söyledi. İbrahim Toraman ise ikinci yarıda kötü oynadıklarını belirterek, ''Yenilmeyi istemezdik ama gol pozisyonunda rakibim bana faul yaptı. Hakem de faul vermedi ve sonucunda gol yedik. Puan maçları farklı olur'' dedi. Hamit Altıntop da ilk yarıda iyi bir oyun sergilediklerini vurgulayarak, ''Takım yavaş yavaş hazırlanıyor. Malta ve Macaristan maçlarını kazanarak yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.

24.08.2007


 

Romanya basını: Türkler kötüydü

A Milli Futbol Takımı'nın Romanya ile yaptığı ve 2-0 kaybettiği özel maçın yankıları Romanya basınında geniş yer buldu.

Ülkenin en çok tiraja sahip spor gazetesi Pro-Spot, teknik direktör Victor Piturca'nın demecinden yola çıkarak ''Gençlere teşekkür ediyorum'' manşetini attı. Gazete, ikinci sayfasında, ''Sonradan oyuna giren Munteanu muhşemem oynadı. 132. milli maçına çıkan yaşlı kurt galibiyetle önemli rol üstlendi'' yorumunu yaparken, Türkiye'ye attığı golle milli takımda 25. golüne ulaşan Mutu'dan da övgüyle söz etti.

DAHA FARKLI YENEBİLİRDİK

Romanya'nın diğer spor gazetesi Sporturilor ise, ''Dica-Mutu iki hemşehrinin golü'' manşetiyle okurlarına duyurduğu haberde, ''Romanya Milli Takımı kıvamına geliyor. İkinci yarıda ortaya konan futbolla daha farklı bir skor elde edilebilirdi. Türkiye'de orta alanda mücadele eden futbolcular savunmaya yardım etmedi. Forvet oyuncuları da etkili olamadı. Şansları yaver gitti ve skor 2-0'da kaldı. Romanya böyle giderse Avrupa Futbol Şampiyonası'na kesinlikle kalır'' değerlendirmesini yaptı

24.08.2007


 

Şenol Güneş Beşiktaş'ı üzdü

Beşiktaş Kulübü, bir dergide yer alan açıklamaları nedeniyle eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş'e tepki gösterdi.

Siyahbeyazlı kulüp, Yeni Aktüel dergisinde ve dergi kaynak gösterilerek dünkü bir gazetede yayınlanan röportajda, Şenol Güneş'in, ''Del Bosque'yi federasyon kovdurdu'' şeklindeki ifadeleriyle ilgili resmi internet sitesi aracılığıyla açıklama yaptı.

KONUYU BİLMEDEN KONUŞMUŞ

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: ''Sayın Şenol Güneş'in röportajında Del Bosque ile ilgili yaptığı yorumlar, konuya tam olarak vakıf olunmadan, detayları bilinmeden yapılmış ve de kendisi ile ilgili olmayan, iştigal alanı dışında kalan konulardır. Sayın Şenol Güneş'in teknik direktörlük yaptığı takımlardan ayrılış şekilleri dolasıyla, olaylara duygusal olarak baktığını ve bu çerçeveden yorum yaptığını düşünüyoruz."

24.08.2007


 

Beşiktaş dış transfere 50 milyon YTL harcadı

2007-08 sezonu için 8 futbolcu, 1 de teknik direktör transfer eden siyah-beyazlılar bu transferlere 3 yılda 48 milyon 409 bin YTL ödeyecek. 3 yıllık maliyeti bonservisi ile birlikte 11 milyon 830 bin YTL olan Cisse siyah-beyazlıların en pahalı futbolcusu oldu.

2007-08 sezonu ilk transfer döneminde 8 futbolcuyu renklerine bağlayan, takımın başına da yeni bir teknik direktör getiren Beşiktaş, yaptığı bu transferlere 3 yıl için yaklaşık 48 milyon 409 bin YTL öderken, bu rakamın 20 milyon YTL'sinin ödemesini bu sezon gerçekleştirecek. Fransız teknik adam Jean Tigana'nın yerine eski futbolcusu Ertuğrul Sağlam'ı takımın başına getiren siyah-beyazlılar, 3'ü kaleci 4 yerli, 4 de yabancı oyuncu transferi yaptı. Beşiktaş'ın yeni transferleri, sözleşme süreleri ve alacakları paralar şöyle:

Ertuğrul Sağlam: 2,5 yıllık sözleşme. Yıllık 1 milyon 800 bin YTL. Toplam maliyeti 4 milyon 500 bin YTL.

Rodrigo Alvaro Tello: 4 yıllık sözleşme. Yıllık 900 bin Avro (1 milyon 638 bin YTL) garanti. Toplam maliyeti yaklaşık 6 milyon 552 bin YTL.

Hakan Arıkan: 3 yıllık sözleşme. Yıllık 450 bin YTL garanti, maç başı 13 bin YTL. Ankaraspor'a bonservis bedeli olarak 700 bin Avro (1 milyon 274 bin YTL) ve kaleci Ramazan. Toplam maliyeti bonservisi ile birlikte 2 milyon 624 bin YTL (Maç başı paralar hariç).

Rüştü Reçber: 3 yıllık sözleşme. Yıllık 1 milyon 500 bin Avro (Yaklaşık 2 milyon 730 bin YTL) garanti para. Toplam maliyeti 8 milyon 190 bin YTL.

Mehmet Yozgatlı: 2 1 yıllık sözleşme. Yıllık 840 bin YTL garanti para ve maç başı 11 bin 200 YTL. Sözleşme süresindeki toplam maliyeti 2 milyon 520 bin YTL (Maç başı paralar hariç).

Atilla Özmen: Kiralık. 100 bin YTL garanti para. İlk 11'de oynarsa maç başı 10 bin, 18'e girerse 5 bin, 3. kaleci olursa 2 bin 500 YTL ödenecek.

Edouard Cisse: 3 yıllık sözleşme. Yıllık 1 milyon 500 bin Avro (Yaklaşık 2 milyon 730 bin YTL). Bonservis bedeli 2 milyon Avro (3 milyon 640 bin YTL). Toplam maliyeti bonservisi ile birlikte 3 yıllık 11 milyon 830 bin YTL.

Lamine Diatta: 2 1 yıllık sözleşme. Yıllık 1 milyon Avro (Yaklaşık 1 milyon 820 bin YTL). Toplam maliyeti yaklaşık 5 milyon 460 bin YTL.

Federico Higuain: 3 yıllık sözleşme. Birinci yıl 1 milyon, ikinci yıl 1 milyon 150, üçüncü yıl 1 milyon 150 olmak üzere 3 milyon 300 bin dolar (Yaklaşık 4 milyon 422 YTL). Bonservis bedeli 1 milyon 650 bin dolar (Yaklaşık 2 milyon 211 bin dolar). Toplam maliyeti bonservisi ile birlikte 6 milyon 633 bin YTL).

24.08.2007


 

Massa: İstanbul'da 1. olmak istiyorum

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye GrandPrix'inde yarışacak ünlü pilotlar, halka açık basın toplantısında, yarışlar, kendi performansları ve İstanbul Pisti ile ilgili soruları cevapladılar.

Formula 1'in tek lastik tedarikçisi Bidgestone'nun Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki alanda düzenlediği organizasyona, firma genel müdürü Bülent Savaş ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın yanı sıra Ferrari pilotu Felipe Massa, BMW Sauber pilotları Nick Heidfeld, Robert Kubica, Toyota pilotu Jarno Trulli, Honda pilotu Rubens Barrichello, Renault pilotu Nelson Piquet Jnr, Super Aguri pilotu Anthony Davidson, Spyker pilotu Markus Winkelhock ve Williams pilotu Alexander Wurz katıldı.

Alanda toplanan yaklaşık 100 kişilik topluluğun da izlediği basın toplantısında soruları cevaplayan F1 pilotlarından Felipe Massa, geçen yıl İstanbul'da yarışa ilk sırada başlama hakkını elde ettiğinin hatırlatılması üzerine, ''Evet, bu inanılmaz bir başarıydı. Türkiye'de ilk galibiyetimi elde ettim. Ancak bunda şans da yanımdaydı. Şansın, bu yarışta da yanımda olmasını temenni ediyorum'' dedi.

Erol DOYURAN

24.08.2007


 

Alonso da iddialı

Formula 1'de son 2 sezonun dünya şampiyonu MCLaren Mercedes'in İspanyol pilotu Fernando Alonso, İstanbul'da daha önce yarış kazanamadığını, bu kez birinci olmak istediğini söyledi.

Tuzla Karting Pisti'nde yapılan Vodafone GoKart Cup 2007 finali sonrası dereceye girenlere ödüllerini veren ve pistte GoKart aracıyla 5 tur atan Alonso, Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Buraya her geldiğimde çok güzel anlar geçiriyorum. Burada birinci olmak istiyorum''

24.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri