Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hamas, Gazze’de protesto edildi

Gazze’de, Fransız Haber Ajansının (AFP) büro şefi Şakir Ebu On, Hamas’ın özel güvenlik güçleri (Tenfidiye) tarafından evine yapılan baskınla tutuklanmak istendi. Ebu On’ın evinde bulunan gazetecilerin bu girişimi engellediği belirtilirken, Gazze Şeridi’ndeki Gazeteciler Cemiyeti de tutuklama girişimini protesto etti.

Edinilen bilgiye göre, önceki gece yarısına doğru Hamas’ın özel kuvvetleri, Şakir Ebu On’un evinin etrafını sardı, bir grup da eve girerek kendisini tutuklamak istedi. Evde bulunan basın mensupları ile olayı duyan gazeteciler eve akın ederek güvenlik güçleri tartıştı. Basın mensuplarının bir “insan kalkanı” oluşturarak tutuklamayı önlediği, Hamaslı güvenlik güçlerinin de evde tehditlerde bulunarak evi terk ettiği öğrenildi. Ebu On’un da üyesi olduğu Gazze Şeridi’ndeki Gazeteciler Cemiyeti, bu tutuklama girişiminin ardından yaptığı basın açıklamasında, girişimi kınarken, bölgede yönetimi elinde bulunduran Hamaslı yetkililerin defalarca söz vermesine karşın basın özgürlüğüne yönelik ihlallerin ve gazetecilere karşı saldırıların sürdüğünü kaydetti.

Gazeteciler Cemiyeti, bugün Gazze’deki binası önünde bir protesto eylemi düzenledi, basın özgürlüğünün sağlanması için bütün ulusal kişi ve kurumlara, uluslararası insan hakları örgütlerine çağrıda bulundu. Çağrıda, “Bu savaş, bütün Filistinlilerin savaşıdır ve basın özgürlüğü, ülkenin ve vatandaşların geleceği için temel oluşturmaktadır” denildi.

/ KUDÜS

27.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mahmut Zahar ağır yaralandı

  Soykırımda Yahudi siyaseti

  Taliban, 12 kayıp verdi

  Belçika’da başörtüsü yerine bandana

  Hamas, Gazze’de protesto edildi

  Şiiler, Kerbelâ yollarında

  Meçhul cezaevinde meçhul cesetler

  Hindistan’da bombalı saldırı


 Son Dakika Haberleri