Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Almadı bir yağmur,” ama festival başladı

Uluslararası 19. Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali, şenlik yürüyüşü ve klasik otomobillerin geçişiyle başladı.

Üsküdar Belediyesi’nce bu yıl 19.’uncusu düzenlenen festivalin açılış programında, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır ile kimi san’atçılar, festival kapsamındaki yarışmalara katılacak yabancı ülkelerin folklor ekipleri, çeşitli gösterilerde bulunacak oyuncular ve vatandaşlar, Ahmediye Alanı’nda toplandı.

Kortej, daha sonra faaliyetlerin yapılacağı Şemsipaşa Alanı’na dek yürüdü. Türkiye’nin ilk Formula otomobili olan Hupmobile ile klasik otomobiller de geçiş törenine katıldı.

Burada Türkiye, Sırbistan, Hırvatistan ve Macaristan’dan halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.

ŞENLİK PROGRAMI

Uluslararası 19. Katibim Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde, Altunizade Kültür Merkezi’nde Türk, Rus, İspanyol, Hollandalı ve Kuveytli hattatların eserleri sergilenecek.

Festivalde 5 gün boyunca folklor gösterileri, sergiler, müzik dinletileri, çeşitli spor müsabakaları, yarışmalar düzenlenecek, Funda Arar, Songül Karlı, İsmail Türüt, Şükriye Tutkun ve Bedirhan Gökçe’nin de aralarında bulunduğu san’atçılar konser verecek.

Festivalin son gününde, Hezarfen Ahmet Çelebi’nin kendi yaptığı kanatlarla Galata’dan Doğancılar’a uçuşu da canlandırılacak. Türk Hava Kurumu’nun öncülüğünde yapılacak canlandırmada, dönemin kostümlerini giyecek temsili Hezarfen Ahmet Çelebi, Sarayburnu’ndan motorlu kanatlarla havalanarak Şemsipaşa Alanı’na inecek.

Festival, aynı gün Zara’nın vereceği konserle son bulacak.

27.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye kitap okumada 86’ıncı sırada!

  “Almadı bir yağmur,” ama festival başladı

  Üsküdar’da fotojenik zamanlar

  “Mevlânâ Yılı Etkinlikleri” son buldu


 Son Dakika Haberleri