Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Üsküdar’da fotojenik zamanlar

Üsküdar Belediyesi’nce düzenlenen ‘’Üsküdar’da Zaman’’ konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler belirlendi.

Belediyeden yapılan açıklamada, yarışmanın ‘’fotoğraf san’atına katkıda bulunmak, Üsküdar’ın günlük hayatını ve tarihî dokusunu gelecek kuşaklara aktarabilmek, tarihî, kültürel ve sosyal yapısını kalıcı olarak belgelemek’’ amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, yarışmaya siyah-beyaz, renkli ve dijital fotoğraf dalında toplam 1714 fotoğrafın gönderildiği belirtilerek, şartnameye uymadığı tesbit edilen 17’si siyah-beyaz, 39’u renkli olmak üzere 56 fotoğrafın değerlendirmeye alınmadığı kaydedildi.

Kategorilerinde birinci olanlara 4 bin YTL, 2. olanlara 2 bin YTL, 3. olanlara da 1000 YTL ödül verileceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

‘’Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Arzu Gür ile İbrahim Zaman, Sabit Kalfagil ve Burçak Evren’den oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu, siyah-beyaz fotoğraf dalında 213 eser arasından ‘Marmaray’ fotoğrafıyla Ercan Arslan, renkli fotoğraf dalında 330 eser arasından ‘Eve Dönüş’ fotoğrafıyla Sebahattin Özveren, dijital fotoğraf dalında da 1115 eser arasından ‘Dönüş Kuyruğu’ fotoğrafıyla Hacer Yılmaz birinciliği kazandı. Ödüller, 19. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında 30 Ağustos Perşembe günü düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Yarışmaya katılan fotoğraflar, Üsküdar Belediyesi tarafından sergilenecek.’’

27.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye kitap okumada 86’ıncı sırada!

  “Almadı bir yağmur,” ama festival başladı

  Üsküdar’da fotojenik zamanlar

  “Mevlânâ Yılı Etkinlikleri” son buldu


 Son Dakika Haberleri