Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bakandan vergi itirafı

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, iletişim üzerindeki ağır vergilerin kaldırılması ve hafifletilmesinin, bu dönemde yapılacak bir husus olduğunu belirtirken, ‘’Bu vergiler, geçici olarak konulmuş ancak kalıcı hale gelmiştir. Bu dönemde bu geçicilik vasfına riayet edilecek’’ dedi.

Stratejik, Teknik, Ekonomik Araştırmalar Merkezinin (STEAM) düzenlediği 8’inci Telekomünikasyon Arenasının açılışında konuşan Yılmaz, bilgi, iletişim ve telekomünikasyonun, teknolojik gelişmelerin ve bu gelişmelere paralel olarak yeni fırsatların en hızlı yaşandığı sektör olduğunu vurguladı.

‘’Bu sektör, olağanüstü hızla gelişmekte ve değişmekte. Ayak uydurabilmek de çok zor’’ diyen Yılmaz, Türkiye’de telekomünikasyon sektöründeki değişim ve gelişmelerin, gelişmiş ülkelerdekine paralel bir seyir izlediğini, Türkiye’de 2007 yılı Ağustos ayı itibariyle yetkilendirilmiş işletmeci sayısının 232 olduğunu, sabit şebekede 19 milyon, mobil telefonda 58 milyon ve ADSL’de de 3,8 milyon aboneye ulaşıldığını bildirdi.

Yılmaz, Eylül ayının ilk haftasında üçüncü nesil iletişim hizmetleri ihalesinin yapılacağını hatırlatarak, Ulaştırma Bakanlığının bir yandan ülkedeki insanların temel ihtiyaçlarından olan haberleşmeyi, mümkün olan en ileri düzeyde sağlamak için gerekli çalışmaları yaparken, diğer yandan da sayısal uçurumun azaltılması üzerinde önemle durduğunu söyledi.

Türkiye’nin coğrafi şartlarının zorluklarına rağmen, her vatandaşın eşit olarak haberleşme imkanlarından yararlanması için çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, siyasi otorite olarak teknolojik gelişmeleri kararlılıkla desteklediklerini kaydetti.

“VERGİ AVANTAJI DA SAĞLAYACAK

ÇALIŞMA BU DÖNEMDE YASALAŞACAK’’

İsmet Yılmaz, geçen dönemde elektronik haberleşme yasasını TBMM’ye sunduklarını ancak seçimlerin öne alınması sebebiyli yasanın Meclisin gündeminde durduğunu, bu dönem ise yasalaşacağını, söz konusu yasada kurum gelirlerinin önemli bir kısmının bu sektörün gelişimi için ar-ge faaliyetlerine ayrılmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Üçüncü nesil ve geniş bant hizmetleriyle ilgili verilecek lisanslarda, özellikle ar-ge ve bakım merkezleri kurulması, bu merkezlerde belirli sayı ve nitelikte personelin istihdamının zorunlu olmasını talep ettiklerini belirten Yılmaz, Türkiye’nin yeni teknolojileri kullanmaya istekli, büyük ve genç bir nüfusa sahip olduğunu vurguladı.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yerli fikri mülkiyetin artırılmasını, yerli ve yabancı yatırımcıların Türkiye’de ar-ge yapmalarını arzu ettiklerini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

‘’Bu amaçla bu tür faaliyette bulunanlara vergi avantajı sağlamak dahil, bununla ar-ge’ye devletin verdiği destek nezdinde, yasal çalışma tamamıyla tamamlanmış durumda. O da bu dönemde yine Mecliste yasalaşacaktır.

Bu dönemde yapılacak bir başka husus da Sayın Başbakanımızın dile getirdiği, iletişim üzerindeki ağır vergilerin kaldırılması, hafifletilmesi olacaktır. Bildiğiniz gibi, bu vergiler geçici olarak konulmuş, ancak kalıcı hale gelmiştir. Bu dönemde bu geçicilik vasfına riayet edilecektir.’’

/ İSTANBUL

28.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bakandan vergi itirafı

  Karşılıksız çekte ürküten artış

  THY'ye anlaşma sağlandı

  Memura seyyanen zam teklifi

  Kartlı geçişi sevdik

  Balıkta yeni sezon başlıyor

  Kuraklık, narenciye bahçelerini vurdu

  Borcunu ödeyemeyen çiftçilerin elektriği kesildi

  Kapıkule sınır kapısı yenileniyor

  Antalya’ya yabancı turist ilgisi

  Bartın Limanına tır parkı

  Spor araba Etox görücüye çıkıyor


 Son Dakika Haberleri