Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Karşılıksız çekte ürküten artış

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, son yılların en büyük karşılıksız çek ve ödenmeyen senet sayısına ulaşıldığını belirterek, “Geçen seneye oranla yüzde 25-30 civarında bir artış söz konusudur” dedi. Koca, 60. Hükümetin yeni kabineyi ilân etmesini ve ekonominin acil çözüm bekleyen meselelerine el atması gerektiğini söyledi.

Koca, “Sabrın son noktaları yoklanmaktadır. Açık olarak söylemek gerekirse son yılların en büyük karşılıksız çek ve ödenmeyen senet sayısına ulaşmış durumdayız. Geçen seneye oranla % 25–30 civarında bir artış söz konusudur” dedi.

Seçimlerin ardından 1 ayın geçtiğine dikkat çeken ASKON Başkanı Koca “Seçim yapılalı tam bir ay olmuş ve biz hâlâ hükümeti kuramamışız. Öyle gözüküyor ki, yeni hükümet en az 15 gün daha da devreye giremeyecektir. Oysa acilen üzerine gidilmesi gereken ciddî meselelerimiz var. Dünya hızla dönmeye devam ediyor. Ciddî bir küresel krizin eşiğinde patinaj yapmaya devam ediyoruz. Henüz badire atlatılabilmiş değil. Herkes de biliyor ki böyle bir durumda en fazla etkilenecek ülke biziz’’ diyerek konunun önemine dikkat çekti.

ASKON Başkanı Mustafa Koca, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından hızlı bir şekilde ekonomi gündemine dönülmesi gerektiğini belirterek “Her ne kadar ülkede bir hükümet var ise de, netice itibariyle yenilenmesi gereken bir hükümettir. En azından bir kısmının yenileneceği deklare edilmiş bir kabine söz konusudur. KOBİ olarak varlığını sürdüren ve ülke ekonomisinin belkemiği konumunda bulunan işletmelerimiz acil çözümler bekliyor. Sabrın son noktaları yoklanmaktadır. Açık olarak söylemek gerekirse son yılların en büyük karşılıksız çek ve ödenmeyen senet sayısına ulaşmış durumdayız. Geçen seneye oranla % 25-30 civarında bir artış söz konusudur. Ekonomik verilere baktığımızda 2007 yılı Haziran sonu itibariyle protestolu senet sayısı ile karşılıksız çeklerin hızlanarak arttığını, yılın ilk yarısında 2001’den bu yana tüm yılların ortalamasından yukarı çıktığını görüyoruz.

Koca, ‘‘Hükümet acil olarak kurulmalı ve reel sektörün sesi yeteri kadar çıkamayan özellikle KOBİ kesiminin problemlerine kulak vermelidir’’ dedi.

28.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bakandan vergi itirafı

  Karşılıksız çekte ürküten artış

  THY'ye anlaşma sağlandı

  Memura seyyanen zam teklifi

  Kartlı geçişi sevdik

  Balıkta yeni sezon başlıyor

  Kuraklık, narenciye bahçelerini vurdu

  Borcunu ödeyemeyen çiftçilerin elektriği kesildi

  Kapıkule sınır kapısı yenileniyor

  Antalya’ya yabancı turist ilgisi

  Bartın Limanına tır parkı

  Spor araba Etox görücüye çıkıyor


 Son Dakika Haberleri