Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanayici ithalattan şikâyet ediyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, özellikle düşük kur politikası sonucunda Türkiye’nin ithal mal cenneti haline geldiğini ve bunun mevcut sanayi üretiminin gerilemesine sebep olduğunu belirterek, ‘’Üretim, Türkiye’nin 1 numaralı gündemi olmalıdır’’ dedi.

Koçer, yaptığı açıklamada, son 3 yılda üretim maliyetlerinin aşağı çekilmemesi ve düşük kurunda etkisiyle artan ara mal ve nihai sanayi ürünü ithalatının, Türk sanayisi için çok önemli bir sıkıntı olduğunu ifade etti.

Uygulanan ekonomik politika içerisinde yaşanan bu durumun artık bir kader olmamasını ve yeni hükümetin bu durumu acilen gündeme alması gerektiğini belirten Koçer, ‘’Türkiye kendi girişimcisini, kendi işçisini ve nitekim kendi üretim gücünü yine kendi uyguladığı bir ekonomik politikaya kurban etmemelidir. Üretim, şu anda Türkiye’nin 1 numaralı gündemi olmalıdır’’ değerlendirmesinde bulundu.

Koçer, AB ülkelerinde yapıldığı gibi Türkiye’nin de kendi sanayisi için bir koruma planı oluşturması gerektiğine işaret ederek, şöyle dedi: ‘’Artan ihracata rağmen daha fazla artan bir ithalatın olması ve özellikle düşük kur politikası, Türkiye’nin ithal mal cenneti haline gelmesine neden olmuştur. Bu da mevcut sanayi üretimimizin gerilemesine sebep olmaktadır. Bütün bunların yanında kalite ve standartları çok daha kötü olan ve hatta son zamanlarda kanserojen özellik taşıyan birçok kalitesiz mal ne yazık ki Türkiye’ye girmektedir. Bu malları Türkiye’ye getiren ithalatçılarımızın konuya daha özenle ve duyarlı yaklaşmaları gerekmektedir. Ayrıca, gümrüklerimizdeki kontroller Türk sanayisinin ve tüketicisinin korunması açısından son derece önem taşımaktadır. Türkiye, montaj yapan bir ülke olmaktan çok katma değer üreten ve ihraç eden bir ülke olmak durumundadır.’’

/ GAZİANTEP

29.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yoksulluk sınırı yükseldi

  Yaz bitiyor, domates ucuzluyor

  Sanayici ithalattan şikâyet ediyor

  ESDER’den esnafa Ramazan uyarısı

  “Fındığınızı satmayın” demek yanlıştır

  Halk Ekmek, simit piyasasına giriyor

  GAP’ın enerji yatırımları göz dolduruyor

  Küresel dalgalanma, faiz indirimi beklentisini arttırdı

  Yüksekova’da 43 bin yeşil kart bloke edildi


 Son Dakika Haberleri