Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müşerref üniformayı çıkartıyor

Pakistan’da Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile sürgündeki eski Başbakan Benazir Butto’nun gelecek devlet başkanlığı seçimleri öncesindeki ittifak arayışlarının anlaşmayla sonuçlandığı bildiriliyor. Müşerref’in yakınındaki isimlerden Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, başkent İslamabad’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “tarafların ‘üniforma’ konusunda anlaşmaya vardığını” söyledi, ayrıntı vermedi.

Butto’nun, İngiliz gazetelerine benzer açıklamalarda bulunduğu, ancak Butto’nun da henüz ayrıntı vermediği bildiriliyor. Müşerref’in yeniden aday olmayı planladığı devlet başkanlığı seçimi konusunda Butto ile ittifak arayışında olduğu ve gizli görüşmeler yapıldığı haberleri veriliyordu. Butto ile diğer muhalefet liderleri, Müşerref’in Eylül ya da Ekim aylarında yapılacak seçimlerde milletvekillerinin desteğini aramadan önce genelkurmay başkanlığını bırakması gerektiğini ve anayasanın da bunu öngördüğünü söylüyor. Müşerref ise anayasanın 2007 sonuna kadar genelkurmay başkanlığını da sürdürmesine izin verdiğini kaydediyor.

Görüşmelerde, ülkenin en büyük muhalefet grubu olan Butto’nun liderlik yaptığı “Pakistan Halk Partisi”nin desteği alınarak Müşerref’in yeniden devlet başkanı seçilmesi karşılığında Butto’nun da ülkeye dönerek yeniden başbakan olmasının yolunun açılması konusunda anlaşmaya varılmaya çalışıldığı kaydediliyordu. 1980’ler ve 1990’larda iki kez başbakanlık yapan Butto, kurduğu ikinci hükümetin düşmesinden sonra yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanmaktan kaçmak için sürgüne gitmişti.

/ İSLAMABAD

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref üniformayı çıkartıyor

  Müslümanlar ayağa kalktı, Tac Mahal kapatıldı

  Kosova bölünmeye doğru gidiyor

  İran, Bush’un suçlamalarını reddetti

  Kerbala kan gölü

  Biden: Bush Irak’tan kaçışı erteliyor

  Gözaltındaki İranlılar serbest

  3 rehine serbest


 Son Dakika Haberleri