Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kerbala kan gölü

Irak’ın Kerbela şehrinde rakip Şii gruplar arasındaki çatışmaların başlaması üzerine yüz binlerce hacı şehirden kaçmaya başladı. Şafak söktükten sonra şehire, İmam Hüseyin ve İmam Abbas türbeleri civarından münferit silah ve siren seslerinin gelmeye devam ettiği belirtiliyor.

Bu arada polis, megafonla Şii hacılara şehir merkezinden uzak durmaları çağrısında bulunuyor.

Polisin ve askerlerin, türbe muhafızlarının elinde bulunan kent merkezinin kontrolünü ele geçirdikleri de gelen haberler arasında. Güvenlik yetkilileri, çatışmalarda 52 kişinin öldüğünü, 206 kişinin yaralandığını bildirmişlerdi. El Hüseyin hastanesi genel müdürü ise kendilerine 239 yaralının geldiğini söyledi. Gece yarısı çıkan çatışmalarda İmam Ali ve İmam Abbas türbelerinin hafif hasar gördüğü belirtildi. Yetkililer, türbelerin kubbeleri ve minarelerinde kurşun delikleri açıldığını söylediler. Bu arada, çatışmaların Bağdat’a da sıçradığı, gece yarısı rakip Şii gruplar arasındaki çatışmada en az 5 kişinin öldüğü bildirildi. Çatışmaların ülkenin iki büyük Şii grubu Mukteda Sadr’ın Mehdi Ordusu ile ülkenin güneyindeki polis gücünü elinde bulunduran Bedir örgütünün bağlı olduğu Irak Yüksek İslâm Konseyi milisleri arasında olduğu belirtiliyor.

Bu arada Kerbala’ya giden Başbakan Nuri el Maliki, askeri takviye gönderildikten sonra Kerbela’da durumun kontrol altına alındığını belirterek “Bu katilleri ve suçluları yakalamak için polis ve özel askeri kuvvetler tüm kente yayıldı” dedi.

/ KERBELA

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref üniformayı çıkartıyor

  Müslümanlar ayağa kalktı, Tac Mahal kapatıldı

  Kosova bölünmeye doğru gidiyor

  İran, Bush’un suçlamalarını reddetti

  Kerbala kan gölü

  Biden: Bush Irak’tan kaçışı erteliyor

  Gözaltındaki İranlılar serbest

  3 rehine serbest


 Son Dakika Haberleri