Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kosova bölünmeye doğru gidiyor

Kosova’nın nihai statüsünün belirlenmesi amacıyla yürütülen müzakerelerin yeni turu yarın Viyana’da başlayacak. Kosova’daki temasları çerçevesinde Birleşmiş Milletler Kosova Geçici Misyon (UNMİK) Şefi Joachim Rücker, Kosova Başkanı Fatmir Seydu ve Başbakan Agim Çeku ile görüşen Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen, Sırbistan ve Kosova’ya, ek müzakerelerle, makul çözümlerle masaya oturmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Verhagen, Priştine ile Belgrad’ın uzlaşmaları durumunda, bir seçenek olarak, Kosova’nın bölünmesinin de kabul edilebileceğini, ancak bunun BM Güvenlik Konseyi tarafından da onaylanmasının gerekli olacağını söyledi. Kosova Başbakanı Agim Çeku ise Kosova’nın nihai statüsünün artık ertelenemeyeceğini ve 120 günlük ek müzakere süresinden sonra bağımsızlığın ilan edileceğini açıkladı. Çeku, “Ek müzakerelerin tamamlanacağı 10 Aralıktan sonra kaderimizi belirleyecek adımlar atacağız” dedi. Kosova Başkanı Seydu, Meclis Başkanı Kole Berişa, Başbakan Çeku, anamuhalefetteki Kosova Demokrasi Partisi (PDK) lideri Haşim Taçi ve ORA Partisi lideri Veton Surroi’den oluşan Kosova Birlik Ekibi, ek müzakerelere katılmak için bugün öğleden sonra Viyana’ya gidecek. Kosova Temas Grubu adına ek müzakereleri AB özel temsilcisi Wolfgang Ischinger, ABD özel temsilcisi Frank Wisner ve Rusya özel temsilcisi Aleksandır Bocan-Harçenko’nun bugün, yarın başlayacak görüşmelerle ilgili ön toplantı yapması bekleniyor.

İMAİL KADARE’NİN DEĞERLENDİRMESİ

Arnavutların gelmiş geçmi en tanınmış yazarı olarak bilinen İsmail Kadare, Kosova’nın bölünmesi ihtimalinin Balkanlarda sonsuz çatışmalara sebep olacağı değerlendirmesini yaptı. Ve devamında,” Kosova’nın bölünmesi opsiyonu kirli bir pazardır ve tam sorumlulukla diyorum ki bu bölünmenin gerçekleşmesi ihtimalinde Balkanlarda sonu olmayan bir yeni çatışma başlayacaktır. Ve bu çatışmanın fiyatı buradaki halklara ve Avrupa’ya çok pahalı gelecektir. Kosova’nın bölünmesi sorunu çözmez ve kapatmaz, sonu belirsiz yeni bir çatışma açar”dedi.

/ PRİŞTİNE

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref üniformayı çıkartıyor

  Müslümanlar ayağa kalktı, Tac Mahal kapatıldı

  Kosova bölünmeye doğru gidiyor

  İran, Bush’un suçlamalarını reddetti

  Kerbala kan gölü

  Biden: Bush Irak’tan kaçışı erteliyor

  Gözaltındaki İranlılar serbest

  3 rehine serbest


 Son Dakika Haberleri