Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Adnan Polat haklı

Galatasaray 2. Başkanı Adnan Polat, geçen gün yabancı futbolcu transferi konusunda acı gerçeği kamuoyuna açıkladı. Polat, "Yabancı futbolcu Türkiye'ye gelmek istemiyor. Ligimizi de beğenmiyor. Transfer etmek istediğiniz bir futbolcu 10 milyon Euro'dan kapıyı açıyor" dedi. Bu örneği Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim 10 yıl önce bize anlatmıştı. Türkiye'nin Avrupa'ya uzaklığı, Güneydoğu'daki terör olayları ve ligimizin kalitesizliği yabancı futbolcunun ülkemize gelmemesinde en önemli faktörler olduğunu söylemişti. Arkasından da, "Diyelim ki anlaştınız. Adamın değeri 2 milyon dolarsa ise Türkiye'nin şartları yüzünden bu otomatik olarak 3 milyon dolara çıkıyor" diye bir tespitte bulunmuştu.

UÇUK TRANSFER RAKAMLARI

Bugün 3 büyüklerin yaptığı transferlere bakın. Rakamlar biraz değil, çok uçuk. Schalke'den alınan Linconl'e 4 yıl için 17 milyon Euro ücret verilmesi G.Saray'ın bütçesini sarsacağını herkes biliyor. Roberto Carlos'a yılda 4,5 milyon Euro ödenmesi F.Bahçe'deki dengeleri mutlaka bozacak. Fransa'da vasat bir futbolcu olan Cisse'ye ödenen astronomik rakam Beşiktaş'ta yönetimi zor durumda bıraktı.

DEĞERLERİ BİR TAKIM EDİYOR

Süper Ligde 3 büyükler ile Anadolu takımları arasında bütçe açısından büyük bir uçurum var. Liğe yeni çıkan Kasımpaşa'nın 18 kişilik kadrosunun maliyeti sadece bir Lincoln, bir Roberto Carlos, bir Cisse etmiyor. Sonra da yıllardır neden Anadolu'dan şampiyon bir takım çıkmıyor diye hayıflanıyoruz.

Baliç kulübeye!

Geçen hafta Bayrampaşa Çetin Emeç Stadında TFF 1. Lig maçlarından İstanbulspor-Samsunspor maçını izledim. VIP tribünde eski yıldız futbolculardan Tanju Çolak, Ünal Kahraman ve Rıza Çalımbay oturuyordu. 3 büyüklerde oynama başarısını gösteren eski golcülerden Saffet Sancaklı ise bu defa İstanbulspor'un başkanı olarak protokolde bulunuyordu. Maç boyunca uzun Küba purosunu keyifle tüttürdü.

CELİL VE AYKUT MAÇI KOPARDI

İstanbulspor, Elvir Baliç dışında kadroyu yenilemiş, takımın başına Beşiktaş'ın eski stoperlerinden Ulvi Güveneroğlu getirilmiş. Samsun'u ise bu ligi iyi bilen Yücel İldiz çalıştırıyor. İldiz, yaşlı futbolcular Celil ve Aykut'u kulübeye çekerek gençlerle Süper Lige çıkmak istiyor. Maçta İstanbulspor 2. yarıda Sancar'ın golüyle 1-0 öne geçti. Yücel İldiz, Aykut ve Celil oyuna sokunca Samsun dengeyi sağladı. Celil, bir pozisyonda kendini yerde bularak takımına penaltı golünü kazandırırken, bu tip mücadelelerde ne kadar kurnaz olduğunu gösterdi. Ülvi Güveneroğlu ise dünya devi Real Madrid'de forma giyme başarısını gösteren Baliç'i 90 dakika yanında oturttu, takımı ateşleyecek bir yıldızdan faydalanmayı düşünemedi.

[email protected]

Erol DOYURAN

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu karar çok tartışılır

  G.Saray'da endişe yok

  Erciyes, Maccabi önünde tur arıyor

  Türkoğlu: Dönüşü olmayan yola girdik

  İspanya Puerta'nın yasını tutuyor

  Adnan Polat haklı


 Son Dakika Haberleri