Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran: Sınırlarımızı korumakta kararlıyız

İran hükümeti, Irak’ın kuzeyini bombaladıkları iddialarına ilişkin olarak, “ordusunun ülke sınırlarının güvenliğini korumakta kararlı olduğunu” bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, haftalık basını bilgilendirme toplantısında, İran ordusunun Irak’ın kuzeyini bombaladığına ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, bu haberleri incelediklerini belirtti.

Bombalama iddialarını yalanlamayan sözcü, şunları söyledi: “İran-Irak sınırında bazı terörist gruplar yabancı güçlerin de yardımıyla faaliyet gösteriyor, sınırlarımızı ihlal ediyor, ülkemize silâh sokuyor ve askerlerimizle çatışmaya giriyorlar. Son zamanlarda birçok askerimizi öldürdüler. Bölge ülkelerinin sınır güvenliği konusunda işbirliği yapmaları önemli. İran ordusu, sınırlarımızın güvenliğini korumakta kararlı.”

FİLİSTİNLİ GRUPLARA DÂVET

Hüseyni, Filistin’deki siyasi gruplar arasında anlaşmazlıkla ilgili bir soru üzerine de, Filistinli bütün siyasî gruplarla iyi ilişkileri olduğunu ve bu etkiyi kullanmak istediklerini ifade etti.

İran hükümeti olarak Filistin’deki grupların birlikte hareket etmelerini ve anlaşmalarını istediklerini kaydeden Hüseyni, “Bu nedenle Filistinli grupları, siyonist rejimin onlara karşı büyük bir tehlike olduğunu hatırlatmak için İran’a dâvet ettik” dedi.

Sözcü, Filistinli siyasî grupların İran’a ne zaman geleceklerinin ise henüz belli olmadığını söyledi.

/ TAHRAN

03.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak savaşına bir eleştiri daha

  İngiltere, çocuk suçlularla boğuşuyor

  ABD, İngilizlerin Basra’yı terk edeceğine inanıyor

  İran: Sınırlarımızı korumakta kararlıyız

  Guardian’dan ürperten iddia

  İran’dan BM’ye tavır

  Devrim Muhafızları komutanı değiştirildi

  Lübnan’da çatışma: 28 ölü


 Son Dakika Haberleri