Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ERSEN MARTİN YIKILDI

İspanya'nın Recreativo Huelva Kulübü'nün bonservis ücretini Trabzonspor Kulübüne zamanında yatırmadığı için transferi gerçekleşmeyen golcü futbolcu Ersen Martin büyük bir şok yaşıyor. Menacer Tamer Özçam, "Trabzon istemedikçe Ersen Martin bir yere gidemez" dedi.

Trabzonspor Kulübü İdari İşler Sorumlusu Caner Çuvalcıoğlu, Ersen Martin'in transferinin, İspanya'nın Recreativo Huelva Kulübü'nün parayı zamanında yatırmadığı için gerçekleşmediğini söyledi. Çuvalcıoğlu, iki kulüp arasındaki anlaşma gereğince transfer bedelinin 31 Ağustos'ta yatırılması gerektiğini, ancak İspanyol kulübünün bu ödemeyi zamanında gerçekleştirmediğini belirtti.

İSPANYOLLAR ŞİKAYET EDEMEZ

Trabzonspor'un da bu nedenle Ersen Martin'i vermekten vazgeçtiğini bildiren Çuvalcıoğlu, ''Ersen Martin, Trabzonspor'un oyuncusudur. İspanyol kulübü, FIFA'ya şikayet ederse haklılığımız tescil edilir. Bu konuda herhangi bir endişe taşımıyoruz. Gerekli hukuki araştırmalarımızı da yaptık'' dedi.

BOLU KAMPINA KATILACAK

Trabzonsporlu futbolcu Ersen Martin'in menajeri Tamer Özçam ise iki kulübün anlaşamadığını belirterek, ''Ersen, Trabzonspor'un futbolcusu. Kulüp istemedikten sonra bir yere gitme şansı yok. Bu nedenle kampa katılacak'' diye konuştu. Bu arada, bordo-mavili futbolcunun, yaşanan gelişmelerden dolayı moralinin bozuk olduğu öğrenildi.

TOMAS JUN İDMANA ÇIKTI

Öte yandan Trabzonsporlu futbolcular, Bolu kampının ikinci gününde düz koşu, istasyon çalışması ve yarım sahada pas idmanı yaptı. Koru Otel'de kampa giren Trabzonspor, kampın ikinci gününde sabah antrenmanını teknik direktör Ziya Doğan gözetiminde gerçekleştirdi. Antrenmanda futbolcuların çok hırslı ve istekli olduğu gözlendi. Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Tomas Jun, kampa katılarak takımla birlikte antrenmana çıktı. Bu arada, Trabzonspor'un Bolu'da kampa girdiğini öğrenen taraftarlar, antrenman sahasına gelerek takımlarının antrenmanını izledi.

05.09.2007


 

‘12 Dev Adam’ umut vermedi

İspanyol basınında A Basket Milli Takımı hakkında yapılan yorumlarda, "Türkiye çok karışık, bir iki yıldızla olacak iş değil'' denildi. Basın, takımda sadece Hidayet ve İbrahim'in savaştığını yazdı.

İspanyol basınında, 35. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda Litvanya'ya 86-69 yenilen Türkiye ile ilgili yapılan yorumlarda, ''Türkiye çok karışık, bir iki yıldızla olacak iş değil'' denildi. El Mundo gazetesi, ''Işıldayan ve turnuvanın favorilerinden biri olduğunu gösteren Litvanya karşısında Türkiye'de sadece Hidayet ve İbrahim savaşıyor'' ifadesini kullanırken, A Milli Basketbol Takımı'nda yetenekli oyuncular olmasına rağmen ''yapılacak çok iş olduğu'' değerlendirmesi yapıldı.

Diraio de Mallorca adlı Mallorca'nın yerel gazetesi de Litvanya'nın ''silindir gibi'', Türkiye'nin ise ''karma karışık gibi'' göründüğünü yazdı. Gazete, Litvanya'nın ''savunma düzeni ve taktik zenginliği'' ile Türkiye'yi rahat geçtiğini belirtti. Spor gazetelerinden AS ise ''Jasikevicius, Türkiye'yi dağıttı'' ifadesini başlığına çıkararak, ''Türkler sahaya mükemmel bir beşli ile çıktı. Ama yaşlı Tanjeviç'in tüm stratejisi yutuldu'' derken, Türkiye'nin farkı kapatmaya çalışırken Tanjeviç'in 1982-86 yılları arasında bulunduğu İtalya'nın Caserta takımındaki savunma düzeniyle takımı oynattığı, kişisel gayretlerin de yetmediği ve Türkiye açısından sonucun ''felaket'' olduğu ileri sürüldü.

Europa Press adlı haber ajansı da ''Litvanya'nın Türkiye karşısındaki oyunu ile en kötü ihtimal madalyaya aday olduğunu gösterdiğini'' ifade etti.

Son rakip Çek

35. Avrupa Basketbol Şampiyonası (C) Grubu'nda bugün Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak Türkiye, rakibine geçit vermiyor. ''12 Dev Adam'', bugüne dek Çek Cumhuriyeti ile yaptığı 5'i resmi, 4'ü özel olmak üzere 9 maçta da salondan galibiyetle ayrıldı. Çekoslovakya'nın Çek Cumhuriyeti ve Slovakya olarak ikiye ayrılmasından sonra Çek Cumhuriyeti ile ilk kez 17 Kasım 1993'de, 29. Avrupa Şampiyonası eleme grubunda karşılaşan milliler, karşılaşmadan 9680 galip ayrıldı. Milliler, 8 Ağustos 2000'de İstanbul'da yapılan özel maçta Çek Cumhuriyeti'ni 45 sayı farkla (9247) mağlup ederek, rakibi karşısında en farklı skorlu galibiyetini aldı.

05.09.2007


 

Deivid: Zico'yu eleştirmeyin

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Deivid de Souza, bu sezon hem Turkcell Süper Lig'de şampiyon olacaklarını hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden iyi sonuçlar alacaklarını savundu.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada ailesiyle birlikte Antalya'da tatil yapan Deivid, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. Brezilyalı futbolcu, sezon başladığı günden itibaren kendisinin takımdan gönderileceği yönünde haberler yapıldığını belirterek, ''Buradan gönderileceğim haberlerini basından takip ettim. Bugüne kadar ne başkanımız Aziz Yıldırım, ne de diğer yöneticiler ve hocam, benim buradan gideceğim veya gitme ihtimalimin bulunduğu yönünde bir görüş bildirmediler. Ben bir profesyonel olarak Fenerbahçe'nin oyuncusuyum. Burada bulunduğum müddetçe burası için çaba sarf edeceğim konusunda sözleşme imzaladım. Bu yüzden hiçbir zaman aklımdan buradan gideceğim geçmedi'' dedi.

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerine de değinen Deivid, rakiplerinin zayıf olmadığını belirtti. Brezilyalı oyuncu, gazetelerde kolay bir kura çekildiği yönünde haberler olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi: ''Artık dünyanın hiçbir yerinde kötü oynayan veya zayıf takım dediğimiz hiç takım kalmadı. Hepsi kendilerine göre çok güçlü takımlar. Ama sezon başından beri sürdürdüğümüz bir çalışma var. Aslında kimse bu yapılan çalışmanın farkında değil. Depoladığımız kuvvet ve enerjinin yorgunluğu yüzünden bugüne kadar istediğimiz oyunu sergilemekte güçlük çektik. Karşılığında Fenerbahçe ve oyuncuları ile hocamız Zico'ya mal edilen eleştiriler hiç adil değil. Artık devre sonuna kadar sonuçları Fenerbahçe'ye yakışır maçlar ortaya çıkartacağız.''

05.09.2007


 

Millî Takımda Volkan şoku

2008 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Malta ile 8 Eylül Cumartesi günü yapacağı maça hazırlanan (A) Milli Futbol Takımı'nda sakatlığı bulunan oyunculardan Volkan Demirel aday kadrodan çıkarıldı.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, milli takım teknik heyetinin Volkan'ın yerine aday kadroya Ankaragücü'nden Serkan Kırıntılı'yı çağırdığı bildirildi. Bu arada, sabah antrenmanı Riva'daki aşırı yağış nedeniyle iptal edilen millilerin, yağışın durması üzerine öğle saatlerinde sahada 1 saat süren taktik bir çalışma yaptığı bildirildi. Kampa salı günü katılan Hamit Altıntop'un sakatlığı nedeniyle akşamki idmanda yer almadığı bildirildi. Hamit'in sol alt adalesinde ezik olduğu ve sağ dizinde de zorlanma bulunduğunu belirtildi.

05.09.2007


 

Hakan: Sağlam bana güveniyor

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden kaleci Hakan Arıkan, genç bir teknik direktörle çalışmanın, futbolcu için büyük avantaj olduğunu belirterek, ''Herkes rahatlıkla irtibat kurabiliyor. Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam, bana güvenen insanların başında geliyor ve ben, güvenini kazandığım insanları mahcup etmemeye çalışıyorum'' dedi.

Ankaraspor'dan transfer edilen 25 yaşındaki sporcu, kulübün resmi internet sitesinde yer alan röportajında, Ertuğrul Sağlam'ın, gençlere önem veren bir teknik adam olduğunu, Beşiktaş'ın, genç bir teknik direktör ve genç bir takımla şampiyonluk mücadelesi verdiğini kaydetti.

YENİLEN GOLDE

HERKESİN PAYI VAR

Gol yenildiğinde kalecilerin ''günah keçisi'' olarak görüldüğünü, bunu da normal karşıladıklarını ifade eden Hakan, nedenini, ''Çünkü herkes, golü kalecinin yediğini düşünür. Dışarıdan bakıldığında bu normal bir düşünce, ama takım içinde durum böyle değil. Futbol bir takım oyunu ve yenilen golde herkesin payı var. Biz kaleciler için önemli olan dışarıdaki insanların ne düşündüğü değil, takım içindeki düşüncenin nasıl olduğudur'' diye açıkladı.

05.09.2007


 

Gökhan: Beşiktaş'a tekrar döneceğim

Beşiktaş'tan Denizlispor'a transfer olan Gökhan Güleç (22), hedefini, ''Beşiktaş'a dönmek ve milli takım formasını giymek'' olarak açıkladı.

Kısa bir süre önce kiralık olarak Denizlispor'a gelen genç golcü, Denizli'ye gelmekten dolayı mutlu olduğunu, Denizlispor'da yeni bir çıkış yakalamak istediğini, bunu gerçekleştirmek için tüm gücüyle çalışacağını söyledi.

BEŞİKTAŞ'TAN AYRILMAK ZOR

Denizlispor'un hedeflerini gerçekleştirebileceği bir takım olduğunu ifade eden Güleç, ''Burada çıkış yakalayıp, aşama kaydedip Beşiktaş'a yeniden dönmek ve milli takıma yükselmek istiyorum. Bu çıkışı yapabileceğim bir yere geldiğime inanıyorum. İnşallah iki taraf içinde hayırlı olur'' dedi. Beşiktaş'tan ayrılmanın kendisinde bir burukluk yaşatıp yaşatmadığı sorusuna Gökhan Güleç, ''Her futbolcu için büyük bir takımdan ayrılmak hiçbir zaman kolay olmaz. Ama bunun geçici olduğunu düşünüyorum'' cevabını verdi.

05.09.2007


 

Cisse: Aileme çok bağlıyım

Beşiktaş'ın Fransız yıldızı Edouard Cisse, hayatında en değer verdiği şeyin ailesi olduğunu, hayat felsefesinin ise ''Günü yaşa'' olduğunu dile getirdi.

Beşiktaş'ın Fransız yıldızı Edouard Cisse, kulübün resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi için mankenlik yaptı. Derginin eylül sayısı için Kartal Yuvası ürünleri ile objektif karşısına geçen Cisse, verdiği pozlarla mankenleri aratmadı. Derginin moda sayfasına konuk olan Fransız oyuncu, en iyi huyunun elinin açık olması, en kötü huyunun ise inatçılığı olduğunu belirtti. Paris Saint Germain formasıyla Marsilya'yı 2-1 yenip Fransa Kupası'nı kazanmasını en büyük başarısı olarak nitelendiren Cisse, en heyecanlandığı anlarını ise 5 ve 1 yaşındaki iki kızının doğması olarak ifade etti. En korktuğu şeyin paraşütle atlamak olduğunu dile getiren Cisse, en son olarak da Steven Gerard'ın hayatını anlatan biyografi kitabını okuduğunu bildirdi. hayatında en değer verdiği şeyin ailesi olduğunu açıklayan Edouard Cisse, hayat felsefesinin ise ''Günü yaşa'' olduğunu dile getirdi. Cisse en son, 2003-2004 sezonunda Monaco'da oynarken Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Porto'ya kaybettiklerinde ağladığını anlatırken, batıl inancını ise ''Masada kesinlikle başkasının elinden tuz almam'' diye açıkladı.

05.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri