Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtüsü yasağına protesto

MAZLUMDER, İLKDER, ASDER, Büro Memur-Sen ve Öğretmen-Sen üyesi bir grup, üniversitelerdeki başörtüsü yasağını protesto ettiler. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Ankara Üniversitesi’nin kayıtları sırasında ‘’başörtüsü avcılığı’’ yapıldığını kaydederek, ‘’Başörtülü kızlara zulüm uygulayanların adları tarih sayfalarına kara bir leke olarak yazılacaktır’’ dedi.


Tartışılan karar

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun, 1.56 promil alkollü araç kullanırken yakalanan bir vatandaşa, ‘’trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek’’ suçundan veril

Erdoğan: İthalat azalmaz

Kendilerine ‘’ithalatı azaltma’’ tavsiyesinde bulunulduğunu, bu tavsiyeye dikkat edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, “Türkiye’nin ithalatının sade


  Yeni adlî yıl yarın başlıyor

Yeni adli yıl, yarın Yargıtay’da düzenlenecek törenle açılacak. Törende, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, 2007-2008 adli yıl açılış konuşması yapacak. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da törende konuşacak.


  Talim Terbiye Kuruluna asker üye

Millî Eğitim Bakanlığı, ders kitaplarında değiştirme yapacak komisyonlara Genelkurmay Başkanlığını da davet etti. İlgili komisyonda görev yapmak üzere bir irtibat yarbayı ve iki subay görevlendirildi.


  DTP'li milletvekilleri Tuğluk ile Ata'ya dokunulmazlık zırhı yetmedi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Ayla Akat Ata, bazı basın yayın kuruluşlarında yayınlanan haberlerden dolayı “yasa dışı örgüt propagandası yapmak” suçundan haklarında açılan dâvâ kapsamında yargılanmaya devam edecek.


  Babacan’ın gündemi yoğun

Dışişleri Bakanlığına atanmasının ardından ilk yabancı konuğunu bugün ağırlayacak olan Ali Babacan’ın yeni sıfatıyla ilk yurt dışı ziyaretini bu hafta sonunda yapması bekleniyor.


  Rekabet konusunda düzenleme şartı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Genel Sekreteri Adnan Yıldırım, AB’nin yayınladığı son raporda Türkiye’deki rekabet şartlarının eleştirildiğini, yeni hükümetin güven oylamasından sonra süratle rekabet konusunda gerekli düzenlemeleri yapması gerektiğini belirterek, ‘’AB’nin rekabet politikalarına uyum sağlamak, Türkiye için giriş kriterlerinden biridir’’ dedi.


  Gençler dine yöneliyor

Şanlıurfa’ya yeni atanan müftü Ramazan Tahiroğlu, gençlerin camilere olan ilgisinin sevindirici olduğunu belirterek, “Bu çok büyük bir mutluluk kaynağı, çünkü gençlerin dine olan ilgileri aileye, cemiyete ve bireysel ve toplumsal hayata yansıyor” diye konuştu.


  Tatilciler dönüş yolunda

Çukurova’nın bunaltıcı sıcağı sebebiyle Haziran ayı başlarında yayla ve sahillerdeki yazlıklara giden tatilciler, şehir merkezlerine dönmeye başladı. Yüksek nem oranı ve bunaltıcı sıcaklardan kaçan, başta yaylalar olmak üzere, sahil beldelerine giden vatandaşlar, okulların açılmasının yaklaşmasıyla birlikte şehir merkezlerine dönmeye başladı.


  Denizlili depreme ilgisiz

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin düzenlediği ankete katılanların çoğunluğunun, deprem konusunda yetersiz bilgiye sahip olduğu belirlendi.


  Deprem Dede’den hastane uyarısı

Türk Kızılayı Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, İstanbul’da muhtemel bir depreme, hastanelerin hazır olmadığını, afet sonrasında bunun ciddi sağlık sorunlarının yaşanmasına sebep olabileceğini öne sürdü.


  Doktor balıklara ziyaretçi akını

SİVAS - Sivas’ın Kangal ilçesinde 1917 yılında sazlık haldeyken, ayağında yara olan bir çobanın tesadüfen tedavi olması ile keşfedilen Kangal Balıklı Kaplıcaları’ndaki balıklar, başta sedef hastalığı olmak üzere romatizmal hastalıklar, deri, sinir ve böbrek hastalıkları ile ilgili tedavi arayan yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oluyor.


  Çocuklar, tatil dönüşü okulda zorluk çekebilir

Uzun bir yaz tatilinin ardından yeniden okula dönmenin çocuk için zor gelebileceğine dikkat çeken uzmanlar, çocuğun yaz boyunca yaptığı faaliyetlerle okul arasında köprü kurmasının yararlı olduğunu söylüyor.


  İsveç gazetesine İsveçli tepkisi

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan turistler, İsveç’te yayınlanan bir gazetede Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürler yayınlamasına tepki gösterdi.


  Kızılay’ın Ramazan hedefi 50 bin aile

Türk Kızılayı Türkiye genelindeki 654 şubesi ile Ramazan ayında dağıtılacak gıda yardımları hazırlıklarına başladı.


  İstanbul’da 3 gün toplu taşıma ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaklaşık 2.5 milyon öğrencinin dersbaşı yapacağı 17 Eylül Pazartesi gününden itibaren 3 gün; sabah 4, akşam da 4 saat olmak üzere toplam 8 saat toplu taşıma araçlarını ücretsiz olacağını söyledi.


  Özarslan, yılın belediye başkanı seçildi

Şehir ve Başkan Dergisi tarafından yapılan ‘Yılın Belediye Başkanları’ belirlenmesinde Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan “Yılın Belediye Başkanı” seçildi.


  Habur'da kolera tedbiri

Irak’ın kuzeyinde kolera hastalığının görüldüğü yönündeki haberlerin basında yer alması üzerine Habur Sınır Kapısı’nda önlem alındı.


  Balkanların en hızlı postacısı belli oluyor

PTT Genel Müdürlüğü, “36. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması”nın 06-09 Eylül tarihleri arasında Karadağ’da yapılacağını bildirdi.


  Kocaeli'de şarbon hastalığı

Kocaeli’nin Gebze ilçesi Dilovası beldesinde bir mahalle şarbon hastalığı olduğu şüphesiyle geçici olarak karantinaya alındığı ve hayvanların aşılandığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri