Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pentagon’u mahkemeye verdiler

ABD’nin önde gelen insan hakları örgütü ACLU, Irak ve Afganistan’da Amerikan ordusunun neden olduğu sivil can kaybını açıklatmak gerekçesiyle Savunma Bakanlığını (Pentagon) mahkemeye verdi.

Vatandaşlık Haklarını Savunma Derneği (ACLU), Pentagon’un, Amerikan askerlerinin Afganistan ve Irak’ta Ocak 2005’ten beri yol açtığı can kaybı hakkında bütün bildiklerini kamuoyuyla paylaşmasını sağlamak amacıyla bugün Washington’da federal mahkemeye başvurdu.

ACLU, geçen nisan ayında, uykularında öldürülen aileler, serseri kurşunlarla veya yollarda kontroller sırasında vurularak ölen çocuklar için hazırlanan yüzlerce tazminat dosyasını yayınlamıştı. Dernek, bugün de silahsız sivilleri veya tutukluları soğukkanlı şekilde öldürmek veya ihmal sonucu ölmelerine yol açmaktan yargılanan ve çoğu beraat eden askerler aleyhinde açılan davalarla ilgili yeni belgeler yayınladı. Derneğin yayınladığı belgeler kara kuvvetlerinden geliyor. Deniz ve hava kuvvetleriyle deniz piyadeleri komutanlığı ise bilgi ve belge açıklamıyor.

Dava açarak Pentagon’u öldürülen sivillerle ilgili bütün belgeleri açıklamaya zorlamak isteyen ACLU, hükümeti de gerek Afganistan, gerekse Irak savaşında halkın bilgi edinme hakkını engelleyici tedbirler almakla suçluyor.

/ WASHİNGTON

06.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Peres: Yasalar tarihi değiştirmez

  Pentagon’u mahkemeye verdiler

  Abbas ile Olmert yeniden buluşacak

  AB terörü tartıştı

  Hamas, ‘toplu ibadet yasağı’ getirdi

  AB enerji raporunu kabul etti

  ABD Irak’taki asker sayısını azaltacak

  Irak’ta iki günün bilançosu: 53 ölü

  İsveç Başbakanı: Müslümanların incinmesinden dolayı üzgünüm


 Son Dakika Haberleri