Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hamas, ‘toplu ibadet yasağı’ getirdi

Filistinlilerin önde gelen gruplarından Hamas, üç ay önce kontrolünü ele geçirdiği Gazze Şeridi’nde ‘provakasyonları engellemek amacıyla’ açık havada toplu ibadeti yasakladı.

BBC’nin haberine göre, Hamas, Cuma namazı gibi toplu ibadetlerin, rakibi El Fetih Partisi’nce, kaos çıkarmak ve halkı isyana teşvik etmek için kullanıldığını gerekçe gösterdi. El Fetih temsilcileri ise Hamas’ın kararını kınadı.

Geçtiğimiz günlerde 100’ün üzerinde Filistinli kadın, El Fetih tarafından organize edilen bir gösteride, Hamas’ın Gazze’de kontrolü ele geçirmesini protesto etmişti. Hamas’ın polis birimi, geçen hafta Cuma namazı ardından gösteri düzenleyen grupları dağıtmış, çıkan çatışma sırasında 10 gösterici ve 2 Fransız gazeteci yaralanmıştı. Hamas’a bağlı güvenlik güçleri de birçok göstericiyi sopalarla dövmüş, göstericiler 100 kadar kişinin gözaltına alındığını söylemişlerdi.

Uzmanlar, Gazze’de son dönemde Hamas karşıtı gösterilerin yoğunlaştığını belirtiyor. Bu tür gösteri-lerde, özellikle temel hak ve özgürlüklere yönelik ihlallerin protesto edildiği vurgulanıyor. Hamas, daha önce de Gazze Şeridi’nde izinsiz tüm gösterileri yasaklamıştı.

/ GAZZE

06.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Peres: Yasalar tarihi değiştirmez

  Pentagon’u mahkemeye verdiler

  Abbas ile Olmert yeniden buluşacak

  AB terörü tartıştı

  Hamas, ‘toplu ibadet yasağı’ getirdi

  AB enerji raporunu kabul etti

  ABD Irak’taki asker sayısını azaltacak

  Irak’ta iki günün bilançosu: 53 ölü

  İsveç Başbakanı: Müslümanların incinmesinden dolayı üzgünüm


 Son Dakika Haberleri