Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Öğretmenler iş istiyor

“On sene sonra sadece eğitim fakültesi mezunu 1 milyon öğretmenimiz işsiz kalacak ve bu ileride çok büyük sosyal patlamalara yol açacaktır sayın Başbakanım” diyen ve 200 bin öğretmenin açıkta olduğuna dikkat çeken işsiz öğretmenler ‘adalet’ istediler.

İşsiz lise branş öğretmenlerinin sayısının resmi verilere göre 100 bini geçtiğine dikkat çeken öğretmenler, hükümetten bu sorunun çözümünü istedi.

Bir grup işsiz öğretmen, kendilerinin ve diğer meslektaşlarının sorununa dikkat çekmek için hazırladıkları internet sitesinde ve maillerde, sıkıntılarının giderilmesi için talepte bulunuyor. “http://issizogretmenler.bravehost.com/index.html” adlı sitede öğretmen atamalarındaki sorunları aktaran öğretmenler, haftalık ders saati en az olan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisinden son dört yılda 6300 atama yapılırken Edebiyat, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe Grubu öğretmenliklerinden son dört yılda yapılan toplam atama sayısının sadece 7700 olduğuna dikkat çekti.

Kalkınmanın yanında adalet istiyoruz

“Rakamlarla büyüyen Türkiye, ‘yüksek lisans mezunu işsizleriyle’ küçülmektedir” diyen işsiz öğretmenler, son dört yıldır hep ilköğretim branşlarında atama yapıldığını, kalkınmanın yanında adalet istediklerini vurguladı. “On sene sonra sadece eğitim fakültesi mezunu 1 milyon öğretmenimiz işsiz kalacak ve bu ileride çok büyük sosyal patlamalara yol açacaktır sayın Başbakanım” diyen Öğretmenler ayrıca, eğitim fakültelerine ihtiyaç kadar kontenjan ayrılmasını, KPSS’nin kaldırılmasını ve öğretmenlerin mezun oluş sırasına göre atanmasını istedi.

AÇIĞI ‘ÜCRETLİ ÖĞRETMEN’ VE ‘AZ

ÜCRET’LE KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Her atama döneminde ilköğretim branşlarına 1000’in üzerinde kadro sayısı ayrılırken lise branşlarına ayrılan kadro sayısının 15, 30, 20 gibi rakamlarda olduğunu da belirten öğretmenler, “Ağustos2007’de yapılan atamada Türkçe’ye 2410, İngilizce’ye 1990, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi’ne 1300 öğretmen atanırken Türk Dili ve Edebiyatı’na 400 (son yılların en yüksek sayısı), Matematik’e 30, Fizik’e 15, Kimya’ya 30, Biyoloji’ye de 40 öğretmen atanmıştır. Yeni liseler açtıklarını her fırsatta söyleyen Milli Eğitim Bakanı’na soruyoruz, ‘Peki bu yeni liselerde hiç öğretmen açığı oluşmuyor mu?’” sözleriyle tepkilerini dile getirdi. Sözkonusu açığın “Ücretli öğretmen” uygulaması ile kapatılmaya çalışıldığını belirten öğretmenler, bu sisteme göre, atanamayan öğretmenlerin çok az ücretlerle çalıştırılmasını da eleştirdi.

İnternet sitelerinde ve maillerinde “sözleşmeli öğretmen” konusuna da değinen öğretmenler, “Ağustos atamasında 10 bin kadrolu, 10 bin de sözleşmeli öğretmen olmak üzere toplam 20 bin öğretmen atandı. Ancak Ağustos’ta sözleşmeli atanan öğretmenler, Şubat’ta karolu öğretmen olarak atanmakta ve Millî Eğitim Bakanlığı aynı kişiyi iki defa atanmış gibi göstererek “40 bin öğretmen” atadık diye kamuoyunu yanıltmaktadır” dedi.

Yeni Asya / İSTANBUL

06.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hükümete güvenoyu

  Sorunlar ve eksikler devam ediyor

  Askersiz ve eşsiz resepsiyon

  Komutanlar denetlemede

  Gül: İnandıklarımı söyledim

  Amerikalı Yahudilerden Gül’e kutlama

  Yeni adlî yıl başlıyor

  Baydemir’e tepki

  Baydemir: DTP’nin de bir kalesi var ve tabii ki kalecisi de

  Terörzedelere ödeme

  İftar çadırları kuruluyor

  Polise Kadın Hakları Eğitimi

  Yeşilay: Yargıtay'ın kararı kazaları arttırır

  İngiltere’den güçlü AB desteği

  Minikler okul yolunda

  Ege'deki uçuşlara müdahale

  Öğretmenler iş istiyor

  Medya, ‘kadın’ı istismar ediyor

  ABD’den, Türkiye’ye doğalgaz uyarısı

  Dolmabahçe Sarayı Başbakanlığa devrediliyor

  Uzun, kara bir yoldayız

  Çocuklarıyla birlikte üniversitede okuyor

  Ankara’nın metro çalışması sürüyor

  Barış yolcusu 10. ağacı İstanbul’a dikti

  İki kuru yük gemisi çarpıştı, birisi battı

  Gümrüklerde referandum için oy verme haftaya başlıyor


 Son Dakika Haberleri